Belçika Başbakanı: Deprem mültecilerini Türkiye’de tutalım

Belçika Başbakanı: Deprem mültecilerini Türkiye’de tutalım

Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin yeni bir mülteci akını yaratmasından endişe ettiğini belirten Belçika Başbakanı Alexander De Croo, mağdurların Türkiye’de barındırılması gerektiğini söyledi.


Suriye’deki savaşta yıllarca bölgedeki radikal grupları destekleyen, savaş nedeniyle ortaya çıkan mültecilerin büyük çoğunluğunun da Türkiye’de kalmasını sağlayan Avrupa, şimdi de deprem felaketi nedeniyle ön alma çabasında.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, katıldığı televizyon programında, “Aramızda bir şeylerin kırılmasını önlemek için bu konuda (Deprem mültecilerinin Türkiye’de tutulması) Türkiye ile iyi anlaşmalar yapmalıyız" dedi.

Belçika’nın depremzedeler için getirdiği vize kolaylığına değinen De Croo, bunun zaten ülkesinde bulunan ve şimdi evleri artık orada olmadığı için geri dönemeyen veya yakınları Belçika’da oturma hakkına sahip olanları kapsadığını anımsattı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, deprem nedeniyle “5,5 milyon insanın artık evsiz kaldığını” vurgulayan De Croo, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, mümkün olan en kısa sürede barınma sorununa çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Bu konuda AB Komisyonu ile görüştüğünü anlatan Belçika Başbakanı, depremzedelerin de zaten o bölgede kalmak istediğini savundu.

Bölgede zaten çok sayıda mültecinin yaşadığına işaret eden De Croo, Ukraynalı sığınmacılar ve deprem felaketi ile birlikte daha kalabalıklaştığını belirtti.

Başbakan, "Ancak AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı” diye konuştu.



Bu Haber 13.02.2023 - 10:28:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.