Turizm Güncel
DOLAR48.8780+0.0231+%0.05EURO55.6880+0.0935+%0.17STERLİN64.8122+0.0425+%0.07ALTIN6.744,25+32.8746+%0.49DOLAR48.8780+0.0231+%0.05EURO55.6880+0.0935+%0.17STERLİN64.8122+0.0425+%0.07ALTIN6.744,25+32.8746+%0.49
|36 okunma

Taras Demura: Rusya ve BDT pazarlarının lideriyiz

Fun & Sun’ın CEO’su Taras Demura, sezona ve şirketin Rusya pazarındaki pozisyonuna ilişkin Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.

Taras Demura: Rusya ve BDT pazarlarının lideriyiz

Savaş Daş - Turizm Güncel - Şarm El Şeyh

GM Fuarcılık ve Rixos Otellerinin iş birliği ile Mısır’ın Şarm El Şeyh bölgesinde bulunan Rixos Radamis Otel'de düzenlenen Afrika Turizm Forumu 20’den fazla ülkeden yüzlerce turizmciyi bir araya getirdi.

Forumun katılımcılarından biri olan Rus tur operatörü FUN&SUN’ın CEO’su Taras Demura, şirketin Türkiye’ye dönük beklenti ve hedefleri ile ilgili Turizm Güncel haber müdürü Savaş daş’a bilgi verdi.

FUN&SUN’ın kümülatif kış ve yaz sezonu satışlarında Rusya+BDT ülkelerindeki toplam paks sayısında pazar lideri olduğunu belirten Demura, sadece Rusya pazarında ise liderin destinasyona göre değiştiğini ifade etti. Demura, “Örneğin Rusya pazarında Türkiye destinasyon lideri sanırım ANEX Tour. Ancak Rusya + BDT pazarları söz konusu olduğunda ise en büyük tur operatörü biziz.” dedi.

Taras Demura, FUN&SUN’ın 2024 Türkiye hedefi ile ilgili soruya ise “Bu yıl Türkiye’ye Rusya ve BDT ülkelerinden 1,5 - 1,8 milyon arasında yolcu taşımayı planlıyoruz. Bu rakam Antalya + Ege Bölgesi için toplam sayı.” yanıtını verdi.

FUN5SUN’ın 2024 Türkiye programının yüzde 40’ını sattığını kaydeden Demura, ancak pazarda ciddi bir rekabetin olduğunu anlattı. Rekabetin şu anda eskiye nazaran daha sert olduğunu belirten Demura, buna rağmen tüm operatörlerinin karlı bir şekilde faaliyet göstermeye odaklandığını açıkladı. Demura “Pazarda hiç kimse sayıda odaklanmıyor, para kazanmaya odaklanıyor.” şeklinde konuştu.

TUI’den ayrıldıktan sonra FUN&SUN’ın hızlı bir büyüme sürecine girdiğini kaydeden Demura bunda şirketin TUI’nin yapısından çıkararak kendi özgün kararlarını vermesinin ve esnek hale gelmesini temel rol oynadığını anlattı. Şirketin uçtan uca tüm tatil sürecini sürdürülebilir kıldığını ve teknolojiye büyük yatırım yaptığını açıklayan Demura, kısa vadede Rusya pazarında liderliği hedeflediklerini söyledi.

İlgili Haberler

Yorumlar (4)

MK
Mahmut Kansu17 Ağustos 2024

TARAS

Arkadaşı ve ekibini yıllardan beri tanıyorum. Çok başarılı bir iş adamı olduğunu düşünüyorum.

HA
Hüseyin Ak23 Mayıs 2024

turizm medyasının demokratik refleksi bu mu?

neden yorumumuzu yayınlamıyorsunuz? ilgili şirketten reklam katkısı almanız demokratik basın refleksinizi etkilememeli!

M
Mahmut22 Mayıs 2024

Palavraci

Bunun ve bu şirketin hayatı palavra

HA
Hüseyin Ak22 Mayıs 2024

Yorumsuz

Demura “Pazarda hiç kimse sayıda odaklanmıyor, para kazanmaya odaklanıyor.” şeklinde konuştu. Hem bunu söyler sevgili FUN&SUN yöneticisi ve hem de içindeki klasik eski tur operatörcülüğü refleksi olan "şu kadar paks getireceğiz bu kadar sayı ile lideriz vs vs" hem nala ve hem de mıha vuran eski alışkanlıklarından kurtulamamış tipik turizm acenta yöneticisi. Birinci olsan ne yazar? Kazançlı satıyormusun satmıyor musun ona bakmak lazım. İlkel rekabet girişimlerinden vazgeçiyormusun? uçağı doldurmakmı marifet? yoksa uçağı ve oteli karlı yani kazançlı satmak mı? Bu arada bu fun&sun sürekli hakkında bu turizm haber sitelerinde haber yaptırıyor! hayırdır inşallah.

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.