Taras Demura: Rusya ve BDT pazarlarının lideriyiz

Taras Demura: Rusya ve BDT pazarlarının lideriyiz

Fun & Sun’ın CEO’su Taras Demura, sezona ve şirketin Rusya pazarındaki pozisyonuna ilişkin Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.


Savaş Daş - Turizm Güncel - Şarm El Şeyh

GM Fuarcılık ve Rixos Otellerinin iş birliği ile Mısır’ın Şarm El Şeyh bölgesinde bulunan Rixos Radamis Otel'de düzenlenen Afrika Turizm Forumu 20’den fazla ülkeden yüzlerce turizmciyi bir araya getirdi.

Forumun katılımcılarından biri olan Rus tur operatörü FUN&SUN’ın CEO’su Taras Demura, şirketin Türkiye’ye dönük beklenti ve hedefleri ile ilgili Turizm Güncel haber müdürü Savaş daş’a bilgi verdi.

FUN&SUN’ın kümülatif kış ve yaz sezonu satışlarında Rusya+BDT ülkelerindeki toplam paks sayısında pazar lideri olduğunu belirten Demura, sadece Rusya pazarında ise liderin destinasyona göre değiştiğini ifade etti. Demura, “Örneğin Rusya pazarında Türkiye destinasyon lideri sanırım ANEX Tour. Ancak Rusya + BDT pazarları söz konusu olduğunda ise en büyük tur operatörü biziz.” dedi.

Taras Demura, FUN&SUN’ın 2024 Türkiye hedefi ile ilgili soruya ise “Bu yıl Türkiye’ye Rusya ve BDT ülkelerinden 1,5 - 1,8 milyon arasında yolcu taşımayı planlıyoruz. Bu rakam Antalya + Ege Bölgesi için toplam sayı.” yanıtını verdi.

FUN5SUN’ın 2024 Türkiye programının yüzde 40’ını sattığını kaydeden Demura, ancak pazarda ciddi bir rekabetin olduğunu anlattı. Rekabetin şu anda eskiye nazaran daha sert olduğunu belirten Demura, buna rağmen tüm operatörlerinin karlı bir şekilde faaliyet göstermeye odaklandığını açıkladı. Demura “Pazarda hiç kimse sayıda odaklanmıyor, para kazanmaya odaklanıyor.” şeklinde konuştu.

TUI’den ayrıldıktan sonra FUN&SUN’ın hızlı bir büyüme sürecine girdiğini kaydeden Demura bunda şirketin TUI’nin yapısından çıkararak kendi özgün kararlarını vermesinin ve esnek hale gelmesini temel rol oynadığını anlattı. Şirketin uçtan uca tüm tatil sürecini sürdürülebilir kıldığını ve teknolojiye büyük yatırım yaptığını açıklayan Demura, kısa vadede Rusya pazarında liderliği hedeflediklerini söyledi.



Bu Haber 21.05.2024 - 12:54:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizm medyasının demokratik refleksi bu mu?

    Hüseyin Ak 23.05.2024 - 10:26

    neden yorumumuzu yayınlamıyorsunuz? ilgili şirketten reklam katkısı almanız demokratik basın refleksinizi etkilememeli!

  • Palavraci

    Mahmut 22.05.2024 - 11:10

    Bunun ve bu şirketin hayatı palavra

  • Yorumsuz

    Hüseyin Ak 22.05.2024 - 09:59

    Demura “Pazarda hiç kimse sayıda odaklanmıyor, para kazanmaya odaklanıyor.” şeklinde konuştu. Hem bunu söyler sevgili FUN&SUN yöneticisi ve hem de içindeki klasik eski tur operatörcülüğü refleksi olan "şu kadar paks getireceğiz bu kadar sayı ile lideriz vs vs" hem nala ve hem de mıha vuran eski alışkanlıklarından kurtulamamış tipik turizm acenta yöneticisi. Birinci olsan ne yazar? Kazançlı satıyormusun satmıyor musun ona bakmak lazım. İlkel rekabet girişimlerinden vazgeçiyormusun? uçağı doldurmakmı marifet? yoksa uçağı ve oteli karlı yani kazançlı satmak mı? Bu arada bu fun&sun sürekli hakkında bu turizm haber sitelerinde haber yaptırıyor! hayırdır inşallah.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.