Ahmed Issa: Otel yatırımları için kapsamlı politikalar açıklayacağız

Ahmed Issa: Otel yatırımları için kapsamlı politikalar açıklayacağız

Afrika Turizm Forumu kapsamında düzenlenen panelde konuşan Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ahmed Issa, kısa sürede yeni otel yatırımlarının hayata geçirilmesi, finansman maliyetini teşvik etmek ve sübvanse etmek için kapsamlı politikalar açıklayacakları bilgisini verdi.


Antalya Turizm Fuarının da organizatörü olan GM Fuarcılık tarafından Mısır’ın Shram El Şeyh kentinde gerçekleştirilen  Afrika Turizm Forumu’nda, açılış konuşmalarının ardından, Rixos Otelleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin “Destinasyon Oluşturma ve Yönetme” üzerine derinlemesine yaptığı konuşmayla devam etti.

Fettah Tamince, turizm kaynaklarının her yerde olduğunun altını çizerek, şu açıklamaları yaptı:

“Bazen kaynaklar her yerde diyorum. ‘Bu markayı ve bu lüks standardı her yerde nasıl yaratıyorsunuz? Farklı ülkelerde, farklı gruplara, farklı hedeflere yönelik çalışmalar…’ diyorlar. Sadece ortaklarımızdan biriyle yaptığım bir sohbeti hatırlıyorum. Kendisi burada ve dünya çapındaki otellerimizin en büyük tedarikçilerden biridir. Bugün ona, Rixos hakkında ne düşündüğü ve El Alameyn’'de yeni kaynaklar açtığımızda bize nasıl destek olacağı soruldu. Çok basit bir şey söyledi: ‘Nerede olduğunun önemi yok. Siz sadece bir Rixos açın, biz orayı doldururuz.’ Bu, bence Rixos'un gücünü gösteren bir şey.

Biz, bulunduğumuz yere uygun uygulamalar yapıyoruz. Eğer çok güneşli bir yerde, plajda faaliyet gösteriyorsak, konserlerimiz kesinlikle plaj beklentilerini karşılayacak şekilde olacaktır. Bir şehirde faaliyet gösteriyorsak, kesinlikle tasarım farkı yaratıyoruz. Şehrin kültürüne ve misafirlerimizin beklentilerine de uygun şekilde, aynı şeyi tekrar etmek ve tasarlamak istemiyorum. Rixos, aile odaklı bir işletme şirketidir ve bugün Rixos büyük ölçüde çocuk, eğlence ve spor odaklı faaliyet gösteriyor. Çünkü çok şey öğrendik. Bence Rixos'u birçok diğer markadan ayıran en belirgin ve net unsur, eğitim ve hizmet kalitesi. Lüks bir deneyim yaratmada bu durum temel bir unsur. Rixos'un her şey dahil, her şey özel modeli, konukseverliği markanın başarısı için kesinlikle kritik rol oynuyor. Bir müşterinin şehir otelinde bir veya iki gün kalması ile ortalama kalış süresi 7-9 ila 10-12 olan Rixos otellerimizde kalması arasında kalite deneyimi açısından büyük bir fark var. Bu yüzden eğitime büyük yatırım yapıyoruz.”

Afrika Turizm Forumu’nun mimarı, ATF Kurucusu Selçuk Meral’in moderatörlüğünde, Rixos Otelleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve Accor Group Yaşam Tarzı ve Eğlence Markaları CEO'su Gaurav Bhusha lüks turizmi konuştu. Başarılı yöneticiler, “Lüks Markaların Başarısı” başlığı altında deneyimlerini paylaştı. Konuşmalarda katılımcılardan da soru sorarak profesyonellerden görüş aldı.

 “Mısır turizm politikalarında kararlı”

Mısır’ın turizmden hak ettiği payı almadığını ifade eden Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ahmed Issa, “Bugün Mısır turizmden, hak ettiği payı almıyor, dünyanın neresine gidersem gideyim, sorduğum her kişi Mısır'a gitmek istediğini söylüyor. Bu konuda söylediğiniz gibi, gerekli alt yapıyı oluşturmak için yöneticilerle birlikte çalışmamız gerekiyor. Batı Avrupa'ya baktığınızda, 2019'da Mısır küresel turizmin yüzde 0,9'unu aldı, 2023'te ise yüzde 1,2'sini aldı. Küresel turizmin yüzde 5, yüzde 6, yüzde 7'sine ulaşmak, milyonlarca yeni oda, 50-60 milyon daha fazla havacılık koltuğu gerektirir.” dedi.

Önümüzdeki haftalarda otel yatırımları için kapsamlı politikalar açıklayacakları bilgisini veren Issa, “Havayolu taşımacılığında Mısır hükümeti, özel sektörle birlikte çalışarak özel sektörün bu gerekli alt yapıyı inşa etmesi için politikalar uygulamaya kararlı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, hızlı inşa edecek otel inşaatçıları için finansman maliyetini teşvik etmek ve sübvanse etmek için tüm kapsamlı politikaları açıklayacağız. Bu yeni sübvansiyonlar, önümüzdeki on iki ay içinde inşa edilmeye başlanacak. 2026 yılının haziran ayından önce bitirecek olanlar için çalışmalar olacak. Bugün sadece 20 milyon insan var. Hızlı bir hesaplama yaptım. 600 bin yeni odaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Mısır’ın dünyanın en iyi konumlarından biri olduğunu belirten Issa, “Vizyon etkileyici ve gerçekten gerçekleştirilebileceğine inanıyorum. Ülkeniz, dünya çapında 100'den fazla ülkede çalışıyoruz ve gerçekten inanıyoruz ki Mısır, küresel önceliklerimizden biridir çünkü büyüme hızı, markalarımız, ortaklıklarımız bizim için doğru seviyede. Ülkenizde, önümüzdeki on yılda en büyük turizm başarı hikayelerinden biri olacağına inanıyoruz. Tam destekçiyiz, bahsettiğim gibi, sizden bir ricam var; hava alt yapısına, koltuklara, uçuşlara, doğrudan uçuşlara daha fazla yatırım yapmamız konusunda bizi desteklemenizdir. Yatırımcıların ülkeye güvenle yatırım yapmaları için hava taşımacılığının müşterileri farklı noktalardan getirebileceğine güvenmeleri gerekir. Dünyanın en iyi konumlarından biriyle kutsanmışız. Şimdi mesele, doğru misafir ve müşterileri ülkeye getirme meselesi.” şeklinde konuştu.

“Bir destinasyon yaratmak çok zor ve çok riskli”

Khaled Sedrak: Benim adım Khaled Sedrak. Dünyanın en büyük sanayi konsorsiyumunu temsil ediyorum. Burada bazı konuları tartışmamız gerekiyor ve iki hızlı sorum olacak. Beş yıldızlı deneyimden bahsederken ve dışarısı bu standarda uymadığında, nasıl bazı başarı hikayeleri veya bu özel alanda öğrendiğiniz dersler yarattınız? Özellikle yatçılık sektörü söz konusu olduğunda… Kolay değil. Hatta bir marina oluşturduğumuzda bile, hala çevresindeki ekosistem var. Sizi dinlemek isterim. İkinci sorum, Gaurav Bhushan için olacak. Yatçılık sektörünü nasıl görüyorsunuz? İster süper yatçılık, ister motor yatlar, hatta Avrupa'da büyük ilgi gören eğlence yatları, katamaranlar ve yelkenli tekneler olsun… Bu potansiyel faaliyetlerin Mısır karışımına nasıl ekleyeceğinizi düşünüyorsunuz?

Öncelikle, bir girişimci olarak, bir birey olarak bir destinasyon yaratmak çok zor ve çok riskli. Ama gerçek potansiyeli gördüğünüzde riski alırsınız. Hepimiz seyahat ediyoruz, hepimiz tanık oluyoruz, İtalyanların dediği gibi Pico bella!" İtalya'da, Fransa'da, Portekiz'de veya İspanya'da güzel bir kasabaya gittiğinizde, otel için orada değilsiniz, kasabanın güzelliği için oradasınız, deneyimin güzelliği için oradasınız, inanılmaz restoranlar için oradasınız, güzel alt yapı için oradasınız. Bazı şehirlere sadece bahçelerinde yürümek için gidersiniz. Elbette hükümetlerimizin bu alt yapıyı sağlamasını isteriz ve dua ederiz ki, o zaman hayatımız çok daha kolaylaştırır. Sadece bir otel inşa edersiniz ve muhteşem alt yapıya bağlanırsınız ve bundan para kazanırsınız. Sonunda, ülkenizin potansiyelini görüyorsanız, örneğin Sharm El Sheikh'in veya Alamein'in potansiyelini gördüğüm gibi… Müşterinin ne istediğini biliyoruz, ne aradıklarını biliyoruz.”



Bu Haber 21.05.2024 - 08:11:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.