Türkiye’den gelen yolculara çifte PCR testi şartı getirdi

Türkiye’den gelen yolculara çifte PCR testi şartı getirdi
Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti, Türkiye’den gelen yolculara çifte PCR testi şartı getirdi.

Ülkeleri 3 kategoriye ayıran ve 1 Temmuz’dan itibaren ülkeye ziyaretçi girişine izin verme kararı alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye’den gelen yolculara çifte PCR (Covid-19 testi) şartı getirdi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında Türkiye’nin A kategoride bulunduğunu duyurmuştu. Özersay, Türkiye’den gelen yolcuların sadece 72 saat içerisinde yapılmış ve negatif sonuçlu PCR testi ile KKTC’ye giriş yapabileceklerini açıklamıştı.

Hem Türkiye’de hem KKTC’de test yaptıracaklar

KKTC Başbakanı Ersin Tatar başkanlığında toplanan bakanlar kurulu, A kategorisinde bulunan Türkiye’yi B kategorisine dahil ederken, Türkiye’den gelen yolculara çifte PCR testi şartı getirdi. Bu karar ile Türkiye’den gelen yolcular KKTC’ye gelmeden 72 saat içinde ve KKTC’ye geldiklerinde PCR testi yaptıracak.

Test ücretsiz yapılacak

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, yaptığı açıklamada Türkiye'den KKTC'ye gelecek tüm yolcular için başkent Lefkoşa’da bulunan Ercan Havalimanı’nda ücretsiz PCR testi yapılacağını aktardı. Pilli, yolcuların test sonuçları belli olana kadar kendilerini 1 günlük karantinaya alacaklarını ifade etti. Bakan Pilli, yolculara karantina kurallarına uyacaklarına dair taahhütname imzalatılacağını açıklarken, karantinaya uymayanlara ise yasal işlem yapılacağını ifade etti.

Korona virüs salgını nedeni ile 14 Mart tarihinden bu yanan KKTC ve Türkiye arasında uçuş seferleri yapılamıyor.



Bu Haber 26.06.2020 - 09:57:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kaan Demir 13.07.2020 - 09:57

    Ulan siz kim köpeksiniz Türkiye den gelenleri B katahorisine alıyorsunuz Şerefsiz köpekler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.