Ünlü grup darbe bahanesiyle EXPO'ya gelmedi, İstanbul'da gösteriye çıktı

Ünlü grup darbe bahanesiyle EXPO'ya gelmedi, İstanbul'da gösteriye çıktı
Dünyaca ünlü gösteri grubu Cirque Du Soleil, EXPO 2016 Antalya kapsamında düzenleyeceği 40 gösteriyi darbe girişiminin ardından güvenlik gerekçesiyle iptal etti, grubun bağlı olduğu şirket gösteriler için yapılan 2 milyon 250 bin euroluk peşin ödemeyi iade etmedi. Ekim ayında İstanbul'da gösteri düzenlediği anlaşılan şirketin tüm malzemelerine İpsala Gümrük Kapısı'nda el konudu….

 
Gösteri sanatları alanında dünyanın en ünlü topluluklarından Cirque Du Soleil ile ilgili Türkiye'de ilginç bir gelişme yaşandı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, ESO Organizasyon Ses Işık Gör. Sah. Sis. A.Ş, geçtiğimiz mart ayında EXPO 2016 Antalya kapsamında 40 gösteri için Cirque Du Soleil'in bağlı olduğu şirket ile anlaşmaya vardı. Türk şirket, 2 milyon 250 bin euroyu da peşin ödedi. Gösteriler 16 Ağustos 17 Eylül arası yapılacaktı.

DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN GÜVENLİK İPTALİ...
 
Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden 6 gün sonra Cirque Du Soleil'in bağlı olduğu Kanadalı şirket Antalya organizasyonlarını iptal ettiklerini bildirdi. Gerekçe olarak ise, güvenlikli bir ortamın olmadığı öne sürüldü. 27 Temmuz'a  gelindiğinde ise Kanadalı şirket sözleşmeyi fesh ettiğini bildirdi. Fesih bildirimi ile birlikte, peşin alınan paranın da iade edilmeyeceği bildirildi.
 
Taraflar arasındaki kriz çözülemeyince ESO Organizasyon, Cirque Du Soleil'i takibe aldı. Yapılan araştırmalara göre Cirque Du Soleil ekiplerinin 1-9 Ekim arası İstanbul'da gösteri düzenleyeceği öğrenildi.
 
Şirket avukatları geçtiğimiz 27 Eylül'de 1. Edirne Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Dava  başvuru dilekçesinde yaşanan süreç anlatıldı; Cirque Du Soleil ekiplerinin kullandıkları malzemeler ve kamyonlar için tedbir talep edildi.

GERİ ÖDEME YAPMAYINCA MALZEMELERİNE EL KONULDU
 
Mahkeme 6 Ekim'de kararını verdi. Mahkeme, talep edilen tedbir kararını verdi. Malzemeler ve kamyonlara tedbiren el konulması kararı verildi.
 
Edinilen bilgilere göre, tedbir kararı dün uygulanmaya başladı. İpsala Gümrük Kapısı'nda çıkış yapmak üzere olan araçların geçişine izin verilmedi. 14 araç halen gümrükte bekliyor.






Bu Haber 12.10.2016 - 09:26:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.