Üç bölge UNESCO litesine girdi, Bursalı turizmciler markalaşmayı tartışıyor

Üç bölge UNESCO litesine girdi, Bursalı turizmciler markalaşmayı tartışıyor
Bursalı turizmciler, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine giren Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri, Cumalıkızık bölgelerinin, kentim markalaştırılması için nasıl kullanılabileceğini tartıştı.


Turizmciler, Bursa'nın dünya mirası kazanımının markaya dönüştürülmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla neler yapılması gerektiğiyle ilgili olarak bir toplantı düzenlediler. Gönlüferah Cıty Otel'de düzenlenen toplantıya, Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege, Antalya Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta Güney marmara Turistik Otelciler Birliği Başkanı Haluk Beceren, sektör temsilcileri ve kamu kurum ve kurulıuşlarının ilgili birimlerinden temsilciler katıldı.

"BUNU MARKAYA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"
                                        
Toplantıda açılış konuşmasını yapan GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren, "Hanlar Bölgesi-Sultan Külliyeleri-Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine girmesiyle Bursa, tarihi başarı ve tanıtım açısından  önemli bir fırsat yakalamıştır. Bu tarihi başarının Bursa için nasıl markaya dönüştürülebileceği ve sürdürülebilirliğinin sağlanacağı konusunda sektör temsilcileri olarak uygulanabilir çalışmalar yapmalıyız. Özellikle sektör temsilcileri olarak bizler turizm fuarlarında bu yerlerin tanıtımını etkin bir şekilde gerçekleştirmeliyiz" dedi.

"TURİZM SEKTÖRÜYLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ"

                           
Toplantıda konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ise, "Tarihi ve kültürel zenginlikleri açısından önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Bursa, Dünya Mirası Listesi’nde yer alarak kapılarını dünyaya açmıştır. Önemli olan, bu başarıyı Bursa Marka’sı yapmak ve sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Dünya mirasımızı, Valiliğimiz ve sektör temsilcilerimizle birlikte hareketle uluslararası platformlarda tanıtacağız." dedi.

Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege de, UNESCO'nun tarihi ve miras listesi hakkında katılımcılara bilgiler aktararak, Bursa’nın bundan sonraki dönemde neler yapılması gerektiğini anlattı. Ege, konuşmasında şu noktaların altını çizdi:

Türkiye’de 13 yer dünya mirası listesinde bulunuyor. Bugün itibariyle Dünya Miras Listesi toplam sayısı 1007-dir. Bursa  998'inci sırada UNESCO Dünya Kültür Miras Listesine girdi. Ayrıca, Türkiye Dünya Mirası Şeref Listesinde 20'nci sıradadır.

"UNESCO AMBLEMİ HER YERDE KULLANILMALI"

"Dünya Mirası Listesine girebilmek için Türkiye’den 52 adayımız daha var. Bunlardan biri de İznik. Dünya Mirası Listesinde yer almak önemli çünkü; insanlar dünya mirası olan yerleri merak ettikleri için görmeye geliyorlar, dolayısıyla turist sayısında ve turizm gelirlerinde ciddi artışlar meydana geliyor.  Bu sebeple, Bursa Dünya Mirası Amblemini şehrin önemli noktalarında ve tanıtım metaryellerinde mutlaka kullanmalıdır.
Örneğin: Bursa’ya girişlerde, yol levhalarında, tarihi yerlerde bulunan levhalarda, hediyelik eşyalarda, otel odalarındaki not kağıtlarında, taksi ve otobüslerin üzerinde, şehir haritalarında, tanıtım kataloglarında v.s.

Bursa Sultan Kulliyeleri, Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ile Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde, Karagöz oyunu ile  Somut olmayan Kültür Mirası Listesinde yer alması büyük avantaj.  Bursa’da  bu iki mirasın gösterileceği aktiviteler yapıldığında turistlerin bir gece daha fazla konaklamaları sağlanabilecektir."


Bu Haber 11.10.2014 - 11:58:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.