Fettah Tamince'den dikkat çeken Haliçport ve Galataport yorumu

Fettah Tamince'den dikkat çeken Haliçport ve Galataport yorumu

Özellikle Almanya’da turistlerin Uber kullanması nedeniyle otellerin otopark alanlarını küçülttüklerini ifade eden Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Galataport‘un ve Haliçport'un yaşamasının ancak Uber veya benzeri modern çözümlerle mümkün olacağını söyledi.


Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Sunset restoranda Yüksek İstişare Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

4. Gastro-Ekonomi Zirvesi öncesi gerçekleştirilen toplantıya başta Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Kavaklıdere Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman, Perno Ricard CEO’su Selçuk Tümay olmak üzere birçok yönetici katıldı.

Ertuğrul Özkök'ün T24'teki köşe yazısına göre, toplantıda tartışılan ve büyük ölçüde kabul gören bir taksi mesajı ortaya çıktı ve bu mesaj Sunset zirvesinin görüşü olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na iletilecek.

Toplantıda konuşan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Galataport‘un ve Haliçport'un yaşamasının ancak Uber veya benzeri modern çözümlerle olacağını söyledi.

Bu konuda uzun uzun çalışma yaptıklarını ifade eden Tamince, Almanya’da artık yeni otellerde otopark alanı bile ayırmadıklarını ve otopark alanlarını çok ufalttıklarını çünkü turistlerin Uber kullandıkları nedeniyle kendi arabalarıyla gelmeyi ve araba kiralamayı tercih etmediklerini ifade etti.



Bu Haber 13.05.2024 - 09:40:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.