Ünlü turizm kenti isyanda: Bizi kara listeye alın!

Ünlü turizm kenti isyanda: Bizi kara listeye alın!

Geçtiğimiz günlerde bir yolcu teknesinin turist teknesine çarpması ile gündeme gelen İtalya'nın bülü. turizm keni Venedik'in Belediye Başkanı, UNESCO'dan kenti kara listeye almasını istedi.


'Aşırı turizm' haberleriyle sık sık gündeme gelen ve son olarak turist gemilerinin çarpıştığı Venedik, Ulaştırma Bakanlığı'nı suçladı.

Venedik'in Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, UNESCO'ya kenti kara listeye alma çağrısında bulundu. Brugnaro, Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli başta olmak üzere İtalya hükümetini eleştirdi.

‘’UNESCO’ya yazılı başvuruda bulunacağız’’

Sol Haber'in The Guardian'dna aktardığı habere göre, Venedik'te bir yolcu gemisinin turist teknesine çarpması sonucu dört kişinin yaralanmasının ardından kentin belediye başkanı Luigi Brugnaro, UNESCO'nun şehri kara listeye alması gerektiğini söylerken, Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli'yi sert dille eleştirdi. Brugnaro, "Kentin kara listeye alınması için UNESCO'ya yazılı başvuruda bulunacağız. Venedik tehlike altında ve hepimiz kendimizi tehlikede hissediyoruz" dedi.

‘’Ulaştırma bakanındaki kibir kimsede yok’’

Toninelli'nin Giudecca Kanalı'ndaki yoğun trafiğe karşın yolcu gemilerinin geçmesine hâlâ izin verdiğini söyleyen Brugnaro, şehrin İtalya hükümetine güven duymadığını belirtti. Toninelli'de gördüğü kibri başka kimsede görmediğini ifade eden Brugnaro, "Bakan, bizimle aynı görüşte olduğuna dair bir izlenim oluştururken aynı zamanda turist teknelerini kaldırma gibi önerilerde de bulunuyor" diye konuştu.

Beş Yıldız Hareketi üyesi Toninelli, kazanın ardından deniz yoluna bir çözüm getirileceğini açıklamıştı.

Deniz trafiğine tepkiler büyüyor

Kazanın ardından kentte büyük çaplı eylemler düzenlendi. Venedikliler arasında yolcu gemilerinin şehrin dokusunu ve günlük hayatını bozduğuna ilişkin yaygın bir görüş hakim. Kentte turizm krizi uzun süredir gündemdeki yerini koruyor.

Sokak ressamı Banksy resimlemişti

Sokak ressamı Banksy, geçen ay Venedik Bienali'nde açtığı kaçak tezgahta dev yolcu gemilerini hedef alan bir resmini sergilemişti. Resimde kent limanında turist teknelerinin etrafında toplandığı dev bir yolcu gemisi bulunuyordu. Banksy'e sergi sırasında güvenlik güçleri müdahale ederek uzaklaştırmıştı.



Bu Haber 24.06.2019 - 08:53:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bizide Alsınlar! 24.06.2019 - 09:19

    Bizi de Kara Listeye almaları gerekir nedenmi? 1*- Hanutçuluk yapan taksiciler yüzünden, Kaçak tur yapan Taksiciler yüzünden, Seyahat Acentelerinin İşlerini yaparak Komisyon alıp deri kuyum vb mağazalara turistleri goturduklerı ıcın. 2*- Taksici Pamukkaleye turist goturuyor gezdırıyor Rehberler bırlıgı ona Rehber varmı aracda dıye dıye sormaz, ama acente 2 kısıyı aynı yere goturecek olsa kendı aracıyla goturemez tasımacıyla gondermek zorunda gondersede aracta rehber yok dıye ceza yazarlar! 3*- Antalya havalımanı Belek taksı ıle 40 euro ıse, Belek havalımanına turıst 50 55 euro ya gerı donuyor, Bu turıstı kazıklamak kandırmak degılse nedır? 4*- Kundu Kemer gıbı turıstık yerlerde turıstlere yasak olan Gınger Scooter Elektrıklı bısıklet gıbı cıhazları kıralıyoruz bunları kıralayanlarda Marketler Acentelet Manavlar, sonra turıst kaza yapıyor 3 kısı agır yaralanıyor ama bakanlık bır adım atıp o kacak olan aletlerı toplatmıyor! hala serbest, Yerel Beledıyeler sessız ve gereken calısmaları yapmıyor! 5*-Kundu da x otel de 1000 kısı var full dolu ama otel ıcındekı esnafa katkısı faydası yok, nasıl turızm tavan yapmıs durumdadır? bu turıstın kıme faydası var sadece sayıda fazlalık yaratılıyor o kadar, otel ıcerısındekı Marketı Hedıyeslık esyacısı Kuyumcusu Araç Kiralama fırması Hamamı kımse kazanamıyor? Turızmden suan kım para kazanıyor? 6*- Bakanlık Yenı Otel tesvıgı vermeyı kesmelıdır? Artık turıste yonelık tesvıkler yapılmalıdır. Yurt dısında reklam verenlere tesvık vermelıdır, turıst cekıcı adım atanlara tesvık verılmelıdır. Yenı pazarlara gıdenlere turıst getırmek ıcın calısanlara tesvık verılmelıdır. Çin yılda 150 mılyon turıst gonderıyor bıze ne kadar gelıyor? 700 bın. olcak ısmı bu? 2023 hedeflerıne ulasabılmek ıcın mutlaka cın hındıstan japonya gıbı yenı pazarlara acılmak gerekır, Avrupalı zengın turıstlerı cekmek gerekır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.