Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta ziyarete açılıyor

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta ziyarete açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, restorasyon çalışmaları devam eden Sümela Manastırı'nın ilk etabının 25 Mayıs'ta ziyarete açılacağını duyurdu.


Sümela Manastırı 4 yıllık bir aranın ardından 25 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada, manastırın açılışını Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan tarafından yapılacağı ve manastırdaki renovasyon tamamlandıktan sonra da Bakanlığın manastırın UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi Listesi’nde yerini almasına yönelik işlemleri başlatacağı kaydedildi.

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi kapsamında patika yollarda duvar yapımı, derz yapımı, döşemeler ve merdivenlerin ahşap kaplanması, mutfak, ayazma, papaz odası ve keşiş odalarını kapsayan bölümlerde askıya alma ve restorasyon imalatları tamamlanan Sümela Manastırı’nda su kemerleri ve giriş bölümü üzerinde yer alan kayalık yüzeylerdeki taş temizleme işleri bitti. Dış avlu ve giriş bölümü yapıları olan tuvalet, bilet gişesi ile yine su kemerlerinin restorasyonu tamamlandı.

Sümela çevresindeki taş düşme tehlikesi önlemleri 2’inci etap işi kapsamındaki, giriş kapısı üzerinde düşme tehlikesi bulunan bin 600 tonluk kaya bloğunun yerine sabitlemesi ve çelik ağla bohçalaması da yapıldı.

Bu yüzey dışındaki kilise ve sınıfların yer aldığı bölüm üzerindeki alanlarda da kaya ıslahı ve temizlenmesi çalışmaları yapılacak. Ardından Manastır içerisindeki kilise, sınıflar ve avlu kısmında restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek.

Sümela Manastırı, restorasyon çalışmalarının başladığı 22 Eylül 2015 tarihinden bu yna ziyarete kapalıydı.



Bu Haber 23.05.2019 - 10:35:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.