UBER sarı taksi aşkı başladı, komisyon %5

UBER sarı taksi aşkı başladı, komisyon %5

Türkiye'de UBER kullanmaya başlayan taksi sayısının 4 bini geçtiği belirtildi.Taksiciler UBER'e yüzde 5 komisyon ödüyor.


UBER XL'in Türkiye'deki faaliyetlerini sonlandırmasının ardından bu uygulamayı kullanan taksi sayısı da hızla artışa geçti. UBER'e kayıtlı taksi sayısının 4 bini aştığı belirtilirken, UBER'in artık taksilerden yüzde 5 komisyon alacağı öğrenildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, UBER kullanıcılarının yolculuk isteklerine sarı ya da turkuaz renkli taksileri göndermeye başladı. Bu da taksiciler arasında talep patlamasına neden oldu. Uber, XL faaliyetleri devam ederken komisyon almadığı taksicilerden yüzde 5 komisyon almaya başladı.

Taksim Meydanı’nda uygulama üzerinden müşteri bekleyen taksici S.K., "Önceden Taksim’de özellikle turistler XL araçları tercih ediyordu. Biz müşteri alamazdık. Şimdi onlar kalktı. Biz de uygulamayı kullanıyoruz. Turistler uygulama üzerinden bizi çağırıyor. Taksiye bindiğinde taksimetreyi açıyoruz. Müşteri başına da UBER’e komisyon veriyoruz. Uygulama dünyada çok yaygın olduğu için turistler çok sık kullanıyor. Bu nedenle yasaklanmamalıdır" diye konuştu.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, 'korsan taşımacılık' olarak adlandırdığı UBER'i taksilerin kullanmasına tepki gösterdi. Taksicilerin UBER uygulamasını kullanmasına anlam veremediğini belirten Aksu, ''Üyelerimizin UBER kullanası üzücü'' dedi.



Bu Haber 06.06.2019 - 09:35:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ömer Demirci 07.06.2019 - 12:09

    Uber sadece istambul da xl kapatti bodrum ve cesmede calisiyor bazi araclar haber yanlis

  • Okan Ünver 06.06.2019 - 03:33

    Uber Turizm açısından ülkemize sonsuz faydalı ancak bu sarı taksilerle pek işlevsel olmaz. Maalesef sarı taksiler ülkemizde turizmin katili haline gelmiilerdir. Bugün kısa vaadeli menfaatini düşünen turizmciler bile Uber’e karşı çıkıyor ancak avrupalı turistin ülkemize tekrar gelmesine yardımcı olacak bir araçtır Uber... Sonuna kadar destekliyorum...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.