Müberra Eresin’den Mehmet Nuri Ersoy’a vize teşekkürü 

Müberra Eresin’den Mehmet Nuri Ersoy’a vize teşekkürü 
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye’nin 6 ülkeye daha vizelerin kaldırmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye; Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn Krallığı, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Suudi Arabistan Krallığı ve Umman Sultanlığı'nın umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti getirdi.

İLGİLİ HABER: Türkiye 6 ülkeye daha vize muafiyeti getirdi


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, söz konusu kararın alınmasında çaba sarf eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür etti. Eresin açıklamasında şunları dile getirdi:

“Vize muafiyeti, bir ülkeye seyahat eden kişilerin belirli bir süre için vize alma zorunluluğundan muaf tutulmasını ifade eder. Bu durum, seyahat eden kişilere birçok avantaj sağlar ve seyahat planlarını kolaylaştırır. Vize muafiyeti avantajları arasında en dikkat çekici olanı ise tatil, iş ve ticari faaliyetler için gereken süreçleri kolaylaştırması ve maliyetleri  düşürmesidir. 

Kararla ilgili memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin ana turizm pazarlarından biri haline gelen Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen ziyaretçi sayısının artması yönünde olumlu etki yapacaktır. ABD ve Kanada’ya vize muafiyeti getirilmesi de çok yerinde bir karar olmuştur. Bu karar özellikle İstanbul’a yönelik turist trafiğini artıracaktır, dolayısıyla kültür turizm için bu dönemde önemli bir adım oldu. Özellikle sakin geçen kış döneminde kültür turları için önemli şehirlerimiz İstanbul, Kapadokya, Bursa gibi şehirler için önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu konuda çabalarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerimizi sunarız.”


Bu Haber 23.12.2023 - 15:25:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.