Müberra Eresin İstanbul turizminin kronik sorunlarını anlattı

Müberra Eresin İstanbul turizminin kronik sorunlarını anlattı
TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul turizmine zarar veren, artık kronik hale gelmiş pek çok sorun olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizm Platformu tarafından düzenlenen “İstanbul Turizm Buluşması”nda konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, artan rekabet ortamında sürdürülebilirliğin ve destinasyonların etkin olarak pazarlanmasının önemine dikkat çekti.

Destinasyon yönetimi ve sürdürülebilirlik

İstanbul otellerinin kültür turizmi, MICE turizmi, gastronomi turizmi gibi çok sayıda alanda dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaptığını ifade eden Eresin “Dolayısıyla destinasyon yönetimi ve sürdürülebilirlik kavramlarını başta İstanbul ve tüm ülkemiz çapında geliştirmek ve entegre etmek turizm sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.

“Otelin sunduğu konforu destinasyonun da sunması gerekir”

Otellerde gerçekleşen günlük konaklama ücretlerinin aynı zamanda o destinasyonun toplam ederini ifade ettiğini söyleyen TÜROB Başkanı “Zira otelin misafire sunduğu konforu otel kapısından çıktığında destinasyonun da sunması beklenir. Misafirler otelin yanında destinasyondan ne kadar memnunsa destinasyonda yapacakları harcamalar da aynı miktarda artmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Taksi sorunu, asayiş, güvenlik, dolandırıcılık, hırsızlık...

Ancak turistlere muhteşem derecede turizm tesis altyapısı, tarih ve kültür açısından son derece önemli imkanlar sunan İstanbul’da turizmi olumsuz etkileyen pek çok kronik sorunun da olduğunu belirten Müberra Eresin “Başta kronik hale gelmiş taksi sorunu olmak üzere maalesef ülkemiz misafirperverliğine yakışmayacak şekilde olumsuzluklar yaşanmaktadır. Genel güvenlik, temizlik, özellikle özel toplu taşıma araçlarının temizlik sorunu ve kural tanımasızlıkları, asayiş, artık özellikle sokak seyyar satıcıları, artan dolandırıcılıklar ve hırsızlık olayları destinasyonumuza büyük zarar vermektedir.” değerlendirmesini yaptı.

"İngiltere 'Sağlık turizmi amacıyla sakın Türkiye’ye gitmeyin deme noktasına geldi"

Merdiven altı işletmeler nedeniyle sağlık turizmi için gelenlerin arasında yaşanan can kayıpları nedeniyle İngiliz hükümetinin “Sağlık turizmi amacıyla sakın Türkiye’ye gitmeyin” deme noktasına geldiğini anlatan Eresin “Bu konular dikkate alındığında İstanbul turizminin geliştirilmesi ve tüketicilere yönelik ortaya çıkan sorunların en acil şekilde çözüme kavuşturulması, İstanbul'un uluslararası alanlarda tanıtımının yapılması için istanbul Turizm Platformunun güçlü bir bütçeye kavuşturulması ve Platform direktörünün direkt olarak Büyükşehir Belediye Başkanımıza bağlanması önemli ve gereklidir.” dedi.


Bu Haber 19.10.2023 - 14:47:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.