'Turizm Mayorka'yı öldürüyor'

'Turizm Mayorka'yı öldürüyor'
İspanya'da Kitle turizmine karşı çıkan Tot Inclos adlı aktivist grup, hem otellerin duvarlarına ''turizm kenti öldürüyor' şeklinde sloganlar yazdı hem de Palma Havalimanı'nda bir protesto gösterisi düzenledi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Pazar günü Palma Uluslararası Havalimanı'na inen turistler, İngilizce, Almanca ve İspanyolca yazılmış, ''Kitle turizmi güvencesiz çalışma demektir'', ''Turizm Mayorka'yı öldürüyor'' ve ''Her dakikada bir uçuş sürdürülemez'' yazılı dövizler taşıyan protestocularla karşılaştı.



BAŞKA EYLEMLER DE YAPACAKLAR

Adadaki sosyal dokunun yok edildiğini belirten aktivist grup, otellerin duvarlarına da benzer sloganlar yazdı. Grubun, yaz boyunca başka eylemler de yapacağı belirtildi.

OTELCİLER 'DAHA FAZLA POLİS' TALEBİNDE BULUNDU

Palma Belediye Başkanı Antoni Noguera, yapılan itirazda turistin bir eleştiri konusu yapılmasını doğru bulmadığını söylerken, adadaki girişimciler ve otelcilerde oluşan bir grup ise Turizm Endüstri ve Ticaret Bakanlığını 'turizm-fobi''ye karşı daha fazla şey yapmaya çağırdı. Grup, protestoların önlenmesi için daha fazla polis talebinde bulundu.

BELEDİYE TURİST SAYISINI SINIRLAMAK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR

Mayorka Belediyesi ise, yoğun turist akışını belirli noktalarda tutmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Günlük turist gelişini 10 binle sınırlamak isteyen ada yönetimi, hem turist vergileri arttırdı hem de nisan ayında kısa dönemli ev kiralama yasağı getirdi.



6 MİLYONDAN 9 MİLYONA YÜKSELDİ

2010 yılında 6 milyon turist alan İspanya, Türkiye ve Mısı'daki olaylar nedeniyle 2017 yılında 9 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu ziyaretçilerden 2.3 milyonu İngilizlerden oluştu.


Bu Haber 23.07.2018 - 10:11:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.