İngiliz turizm sektörü hükümeti protesto etmeye hazırlanıyor
İngiltere turizm sektörü, uluslararası seyahatlerin önünü açmayan İngiliz hükümetini protesto etmeye hazırlanıyor.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Büyüğünden küçüğüne, bağımsızından zincirine kadar İngiltere turizm sektörü, bir ilke imza atarak, 'Eylem Günü'ne (Day of Action) hazırlanıyor.
‘’Aşılananları karantinadan muaf tutun’’
Seyahat şirketi yöneticilerinden seyahat acentelerine, pilotlardan kabin görevlilerine kadar sektörün değişik ayaklarında çalışanlar bir araya gelerek, hükümetin aşılanan insanları karantinadan muaf tutmasını ve zor durumdaki seyahat sektörüne finansal destek vermesini isteyecek. Eyleme bazı havalimanları da katılıyor.
‘’Hükümet havacılık sektörünün ekonomik değerini takdir etmiyor’’
Manchester Airport Group CEO'su Charlie Cornish, ''Pandeminin en büyük darbeyi vurduğu sektör havacılık oldu. Ancak hükümet ya havacılık sektörünün ekonomik değerini takdir etmiyor ya da seyahatleri yeniden başlatma noktasında kendi sistemine güvenmiyor.'' dedi
İngiliz Seyahat Acentaları Birliği (ABTA), pandemi nedeniyle şu ana kadar 195 bin seyahat sektörü çalışanının işini kaybettiğini veya kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.
‘’Hükümet trafik lambası sisteminde şeffaf ve tutarlı olmalı’’
Club Med İngiltere ve Kuzey Avrupa Genel Müdürü Estelle Giraudeau ise, ''Seyahat ve turizm sektörü olarak, uluslararası seyahatlerle ilgili oluşturulan trafik lambası sistemi konusunda hükümeti şeffaf ve tutarlı olmaya ve sektörün yanında olmaya davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Edirne'ye 158 odalı yeni otel projesi! İnşaatı 2 yıl sürecek
Edirne Keşan'a 158 odalı otel yapımı için ÇED süreci başlatıldı. 7 katlı olması beklenen otelin yatırım bedeli ise 972 milyon TL olarak açıklandı.

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.


%20(2).gif)

