İzmir’de otelciler zamları protesto etti

İzmir’de otelciler zamları protesto etti

İzmir’de otelciler elektrik faturalarına gelen zammı protesto etti.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre, İzmir’de otel ve pansiyon işletmecileri ile sektör çalışanları, son elektrik zamlarının ardından iflasın eşiğine geldiklerini belirterek eylem yaptı. İzmir’in Basmane semti Oteller Sokağı’nda tepkilerini dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması yapan esnaf odası temsilcileri zamların geri alınması için hükümete çağrıda bulundu.

Otel, pansiyon sahipleri ve sektörde çalışan emekçiler adına açıklama yapan İzmir Otel-Pansiyon Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gönen, “Zam yağmurunun rekor seviyede yaşandığı elektrik ücretlerine gelen zamlar karşısında otel ve pansiyon işleten esnaf zor duruma düştü. Elektriğe yapılan zamlar ve son dönemde gelen fahiş faturalar otel-pansiyon işleten esnafların belini büktü. Bu gelirlerimizle giderleri karşılamak imkansız hale geldi. Yüksek faturalara mutlaka önlem alınmasını istiyoruz. Esnafı sahipsiz, yalnız bırakmayın. Özel şirketlerin yaptıkları elektrik zammının temelinde özelleştirme kararları yatıyor. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en ağır faturaları ile karşı karşıya. Ortada normal bir şey yok. Halkın suistimal edilmesi olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

“Elektriğin pahalı olması bizi batırdı”

Enerji sektörü için devlete kamulaştırma çağrısı yapan Gönen, “Elektriğe gelen zammı halkın cebindeki paranın doğrudan doğruya özel şirketlere transferi. Bu zamlar özelleştirmenin bu topluma faturasıdır. Elektrik rakamları konusunda devletimizden, özel üreticilerden, enerji dağıtımı yapan firmalardan destek beklemekteyiz. Otel-pansiyon işletmelerinde en önemli enerji kaynağımız elektriktir. Bu kadar bağımlı olduğumuz bir kaynağın bu kadar pahalı hale gelmesi bizleri batırdı. Bizim kazandığımız bir şey yok. Faturalara çalışıyoruz. Acil çözümün enerjide devletleştirmeden geçtiği ortada olup, bunun için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.



Bu Haber 02.02.2022 - 10:55:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.