Avrupa’daki korona kısıtlamaları protesto ediliyor

Avrupa’daki korona kısıtlamaları protesto ediliyor
Koronavirüste dördüncü dalganın yaşandığı Avrupa’da hükümetlerin getirdiği kısıtlamalar protesto ediliyor.

Hükümetlerin aldığı yeni koronavirüs önlemleri Hollanda, Avusturya ve Hırvatistan’da protesto edildi.

Protestoların devam ettiği Hollanda’nın başkenti Lahey’deki protestolarda polisle göstericiler arasında arbede yaşandı. Bazı göstericilerin güvenlik görevlilerine molotof kokteyli fırlatması, bisikletleri ateşe vermesi, trafik ışık ve işaretlerine zarar vermesi üzerine polis göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Polisin verdiği bilgilere göre, yarısı 18 yaş altında 51 kişi gözaltına alındı.

Hollanda’nın diğer kentlerinde de protestolar düzenlendi

DW Türkçe’de yer alan habere göre Hollanda'nın diğer kentlerinde de önlemler protesto edildi. Amsterdam'da çoğu gençlerden oluşan binlerce kişi bir gece önce Rotterdam'da yaşanan şiddet olayları üzerine protesto gösterisinin iptal edilmesine karşın bir araya geldi. Gösterinin barışçıl bir şekilde sona erdiği bildirildi. Hollanda'da hükümet 12 Kasım'da vaka sayılarının rekor düzeye ulaşması üzerine üç hafta boyunca kısmi kapanma kararı almıştı.

Avusturya, Hırvatistan, İsveç ve Danimarka'da da protestolar

Diğer Avrupa ülkelerinde de yeni koronavirüs önlemlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Avusturya'nın başkenti Viyana'da cumartesi günü on binlerce kişi hükümetin tam kapanma ve aşı yükümlülüğü kararlarını protesto etmek için sokağa çıktı. Avusturya hükümeti, 23 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere 20 günlük tam kapanma kararı almış ve ülkede 1 Şubat'tan itibaren herkesin koronavirüse karşı iki doz aşı olması zorunluğu getirmişti.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de de protestolar meydana geldi. Zagreb sokaklarında binlerce kişi hükümetin kısıtlama kararlarını protesto etti. Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve İsveç'in başkenti Stockholm'da da protestolar düzenlendi.

Avusturya, Hırvatistan, İngiltere, Slovenya, Hırvatistan ve Çekya'nın bazı bölgeleri 100 bin kişi başına son yedi gün içinde yeni vaka sayısını gösteren insidans değerinin Avrupa'da en yüksek olduğu bölgeler arasında yer alıyor.



Bu Haber 22.11.2021 - 08:53:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.