Rus hava yolu şirketlerini rahatlatan gelişme 

Rus hava yolu şirketlerini rahatlatan gelişme 
Rus hava yolu şirketlerinin 92 uçağın lisans ve sigorta sorununu çözdüğü, önümüzdeki yıldan itibaren Rusya’ya/Rusya’dan yapılacak uluslararası uçuşların Rus taşıyıcıların payının yüzde 33’e ulaşabileceği belirtiliyor.

Turizm Güncel – Dış Haberler

Rus hava yolu şirketlerinin 2024 yılında daha sorunsuz şekilde faaliyet göstermesi bekleniyor. Buna karşın gerek mevcut filo kapasiteleri gerekse Rusya'daki ekonomik durum nedeniyle yolcu sayısında bir patlama beklenmiyor.

Artur Muradyan: Rus taşıyıcıların payı yüzde 33’e ulaşabilir

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, Rusya'ya yapılan uluslararası uçuşlarda Rus hava yolu şirketlerinin payının 2024 yılında yüzde 33'e ulaşabileceğini kaydetti. 

Rus hava yolu şirketlerinin filolarında bulunan uçaklarla ilgili leasing ve sigorta sorunlarının çözüldüğünü kaydeden Muradyan Ural Hava Yolları, S7 ve Aeroflot'un filosunda bulunan 92 uçakla ilgili sorunların çözüldüğünü ve bu uçakların artık uluslararası uçuş gerçekleştirebileceğini kaydetti.

Ural Hava Yolları Türkiye uçuşlarına yeniden başladı

Gelişmeler sonrası Ural Hava Yolları BAE, Özbekistan ve Türkiye uçuşlarına başladığını duyururken, S7 Irkutsk'tan Bangkok'a uçmayı planlıyor. Aeroflot ise Vietnam, Hainan ve Hong Kong'a uçuşları yeniden başlatıyor. Uzmanlar Filipinler uçuşlarının başlama ihtimalini de gözardı etmiyor. 

"Ancak asıl problem Rusların gidebileceği destinasyon sayısının sınırlı olması." diyen Artur Muradyan seyahat pazarının bazı destinasyonlarda doygunluğa ulaştığını kaydetti.

“Türkiye’ye daha etkili bir charter planlaması yapılabilir”

Taşıyıcıların her durumda uçağa ihtiyacı olduğunu ifade eden Artur Muradyan "Bu durumda uçuş rotasyonları daha verimli, onarım süreleri ise daha kısa olacak. Şu anda uygun fiyatlı çok fazla yeni turistik destinasyon yok. Fakat BDT ülkelerine uçuş ihtiyacı var. Rus hava yollarının şimdi uçuş programını Mısır'ı kapsayacak şekilde genişletmek ve Türkiye destinasyonuna daha etkili ve bağımsız bir charter programı oluşturmak mümkün." diye konuştu.

Rus taşıyıcılar operasyonel esneklik kazanacak

Yen yılda 92 uçağı uluslararası uçuşlarda kullanmaya başlayacak olan Rus talıyıcılar hem operasyonel esneklik kazanacak hem de karlı noktalara uçuş yapabilecek. 

Rusya'da 37 uçakla ilgili lisanslama ve sigorta sorununun devam ettiği ve el konulma ihtimali nedeniyle bu uçakların yurt dışına uçamadığı öğrenildi.


Bu Haber 27.12.2023 - 10:07:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.