Rusya-Türkiye hattında uçak biletleri zamlandı mı?

Rusya-Türkiye hattında uçak biletleri zamlandı mı?

Rusya’dan Türkiye’ye yapılan uçuşlarda bilet fiyatlarının zamlanmadığı,  2023 ile aynı seviyede olduğu belirtildi.


Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Rusya'dan Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak biletlerinin ortalama maliyetini hesapladı. 

RST Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, Türkiye hattından fiyatların geçen yıla göre değişmediğini ve 35-40 bin ruble civarında olduğunu bildirdi.

TürkRus’ta yer akan habere göre Gorin, "Şu anda ortalama fiyatlarda 2023'e göre artış yok. Ruble kurundaki zayıflamaya rağmen fazla sıkıntı yaşanmadı. Ruslar 2022'de Türkiye'ye gidiş-dönüş uçak bileti için yaklaşık 60 bin ruble ödemişti. 2023'te bu ortalama 35-40 bin rubleye indi. İki ülke arasında yeterli sayıda uçuş var. Ulaşım sıkıntısı yok. Önümüzdeki sezon için anlaşmaya varılan kotaların süresi bir yıldan az değil. Beş Türk ve en az 11 Rus havayolu şirketi, Rusya Federasyonu'nun 22 şehrinden Türkiye'nin beş şehrine haftada bin 250 uçuş gerçekleştirebilecek" dedi.

Gorin, AB'nin Southwind uçuşlarının yasaklanmasının Rusya'dan Türkiye'ye uçuş sıkıntısına yol açmayacağını belirterek "Havayolunun, Karadeniz, Kazakistan ve Gürcistan toprakları üzerinden doğu rotası boyunca Türkiye'ye uçuşlar gerçekleştirmesi nedeniyle bu yasak Rus turistleri hiçbir şekilde etkilemiyor. Bu şirketin Türkiye uçuşları kısıtlama olmaksızın gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.04.2024 - 10:21:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.