İşte Rusya’dan doğrudan uçuş gerçekleştirilen ülke sayısı

İşte Rusya’dan doğrudan uçuş gerçekleştirilen ülke sayısı

Rusya’dan doğrudan uçuş gerçekleştirilebilen ülke sayısının 40’a çıktığı açıklandı.


Rusya Tur Operatötleri Birliği (ATOR), Rusya’dan doğrudan uçuşlar gerçekleştirilen ülke sayısının, 2023 Aralık ayı itibariyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarak 40’a çıktığını açıkladı.

 Açıklamada, “Rusya’dan doğrudan uçuş yapılan ülke sayısı 2023 yılı sonu itibariyle Aralık 2022’ye kıyasla dörtte bir oranında artmıştır. Rus ve yabancı havayolu şirketleri 2024 yılında Rusya’dan 40 ülkeye doğrudan uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. Bir yıl önce bu listede sadece 32 ülke vardı” denildi.

ATOR’un duyurduğuna göre, Rus vatandaşları, Azerbaycan, Cezayir, Ermenistan, Afganistan, Bahreyn, Belarus, Venezuela, Vietnam, Hong Kong, Gürcistan, Mısır, İsrail, Hindistan, Irak, İran, Kuzey Kore, Kazakistan, Katar, Çin, Küba, Kuveyt, Kırgızistan, Mauritius, Maldivler, Fas, Moğolistan, Myanmar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Seyşeller Adaları, Sırbistan, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tunus, Türkmenistan, Türkiye, Özbekistan, Sri Lanka ve Etiyopya gibi ülkelere doğrudan seyahat edebiliyorlar.

GazetemRu’da yer alan habere göre, Birlik yetkilileri, Gürcistan’a doğrudan uçuşların başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Tiflis ve Batum’a yönelik uçuşlar artık ondan fazla Rus şehrinden erişilebilir durumda.

Yetkililer, “Vietnam, Hong Kong ve Hainan da turistlerin ilgisini çekiyor ve genel olarak, Çin’in tam teşekküllü açılımı, destinasyon sayısı açısından uçuş coğrafyasını önemli ölçüde genişletti. Ayrıca, 2023 yılında Moskova ile Fas arasında doğrudan hava hizmeti yeniden başlatıldı” diye konuştu.

En fazla tercih edilen rota Moskova-İstanbul

Birliğin verilerine göre, Rusya’nın Türkiye ve Tacikistan ile en yaygın hava trafiği bulunan ülkeler arasında olduğu belirlendi. Doğrudan uçuşlarla birbirine bağlanan şehir sayısı Türkiye ile 30’a kadar ulaşırken, Tayland ve Kırgızistan ile olanlar 25’e kadar çıkabiliyor. Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin ile ise doğrudan uçuş sayısı 20’ye kadar çıkabiliyor.

En fazla tercih edilen uluslararası rota, Moskova ile İstanbul arasında gerçekleşiyor ve kış aylarında haftada yaklaşık 120 uçuş gerçekleştiriliyor. İkinci sırada popülerlik açısından Moskova-Dubai rotası yer alıyor ve haftada yaklaşık 116 uçuş gerçekleştiriliyor. Üçüncü sırada ise Moskova-Minsk rotası bulunuyor, haftada 99 uçuşa kadar çıkabiliyor.



Bu Haber 12.01.2024 - 08:35:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Krasnador

    Peyami feyyaz 12.01.2024 - 09:15

    Krasnadardan Turkiyeye uçuşlar ne zaman başlayacak .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.