Münih-İstanbul uçağındaki yolcunun bavulunda 1,4 milyon euro çıktı

Münih-İstanbul uçağındaki yolcunun bavulunda 1,4 milyon euro çıktı

Almanya'dan İstanbul'a gitmek üzere uçağa binen bir yolcunun bavulunun içinde 1,4 milyon euro bulundu. Uçaktan indirilen yolcu tutuklandı.


Almanya'nın Münih kentinden İstanbul’a gitmek üzere yolcularını alan THY uçağının bavulları arasında, içi 1.4 milyon euro ile dolu olan bir bavul bulundu.

Bavulunu uçuş için veren ve check-in işlemlerini yaptıran yolcu, daha sonra pasaport kontrolü için bekleme salonuna geçti. Oradan da uçağa bindi.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, İran kökenli 44 yaşındaki Alman vatandaşının bavulu ise check-in işleminden sonra, otomatik yükleme bölümüne gönderildi.

Ancak orada bavulun röntgeni çekildi ve içinde destelerin dizili olduğu görüldü. Bunun üzerine, uçağa bindirilmek üzere olan bavulu açan gümrük görevlileri içerisinde 1,4 milyon euro olduğunu gördü. Desteler halindeki paralara el konulurken, bavulun sahibi uçaktan indirildi.

AB üyesi ülkeden ayrılırken, 10 bin 250 Euro’dan fazla nakit parayı beyan etmek ve bunun da kaynağını kanıtlamak gerekiyor. Kara para aklama şüphesi üzerine şahıs gözaltına alındı.

Savcının talebi üzerine de para kaçırmaya çalışan şahıs mahkemeye çıkarıldı ve Landshut mahkemesince tutuklandı.

Paraya da el konulmasına karar verdi. Şahsın Fürstenfeldruck bölgesindeki evinde arama yapıldı, burada nakit para ve bir para sayma cihazına el konuldu.

Paranın, Adalet Fonu yararına kullanılacağı belirtilirken, kara para aklama zanlısının tutukluluk hali devam ediyor.



Bu Haber 08.02.2024 - 16:17:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.