Avrupa'da uçak biletleri yüzde 10 zamlanabilir

Avrupa'da uçak biletleri yüzde 10 zamlanabilir
Avrupa'da yaz sezonunda uççak bileti fiyatlarının yüzde 10 artabileceği belirtiliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Ryanair, Boeing ve Airbus uçaklarında yaşanan sorunlar nedeniyle yüksek yaz sezonunda uçak bileti fiyatlarının yüzde 10 artabileceği uyarısında bulundu. Söz konusu fiyat artışının, pandemi döneminde bastırılmış talebin sınırlı kapasiteye karşılandığı, geçen yılki fiyat artışının üstüne geleceğinin altı çizildi. 

Ryanair CEO'su Michael O’Leary, bu yaz teslimatı yapılması planlanan Boeing Max 737-8200'e göre oluşturulan 2024 yaz programının yeniden düzenlenebileceğini söyledi. 

ABD'li uçak üretici Boeing ile ilgili kalite kontrol sorunlarının, uçak teslimatlarında sorunlara yol açtığı ifade edildi. 

O’Leary "2024 yaz programımız, teslim edileceği öngörülen 50 uçağa göre satışa sunuldu. Eğer mart sonu itibariyle bunların yalnızca 40-45 tanesini teslim almışsak, günlük frekansın yoğun olduğu bazı rolarda kesintiye gitmemiz gerekebilir. Büyümemiz bile kısıtlanacak ve bu da genel olarak Avrupa'da bu yaz uçak bileti fiyatlarının yükselmesine yol açacak." dedi. 

Geçtiğimiz yıl uçak bileti fiyatlarının yüzde 17 arttığını, ancak bu yıl o seviyede değil ancak yüzde 5-10 bandında bir bilet fiyatı artışını bütçelediklerini anlatan Ryanair CEO'su Michael O’Leary, öte taraftan Airbus A320 uçaklarındaki Pratt & Whitney motorlarıyla ilgili sorunlardan dolayı fiyatların daha da artabileceğine işaret etti. Bu durumda Wizz Air ve Lufthansa gibi şirketlerin bazı uçaklarını yere indirmek zorunda kalacağını kaydeden Ryanair CEO'su A320'nin Avrupa'da büyük birt pazar payı olduğunu söyledi.


Bu Haber 26.02.2024 - 11:05:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.