Rus aileler mayıs tatillerinde hangi ülkeleri tercih edecek?

Rus aileler mayıs tatillerinde hangi ülkeleri tercih edecek?

Rusya’da çocuklu ailelerin mayıs tatillerinde en çok hangi destinasyonları tercih ettiği belirlendi.


Rusya’da faaliyet gösteren seyahat servisi OneTwoTrip tarafından yapılan araştırmalar, yaklaşan mayıs tatillerinde çocuklu Rus ailelerin yurtdışında en çok nerede tatil yapmayı tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Araştırma sonuçlarına göre Minsk, Dubai ve Bakü en popüler destinasyonlar olarak öne çıkarken, mayıs tatillerinde Rus ailelerin tatil taleplerinin geçen yılın aynı dönemine göre 5,8 kat arttığına vurgu yapıldı.

GazetemRu’nun aktardığına göre, çocuklu ailelerin en çok Belarus’un başkenti Minsk ile birlikte Dubai ve Bakü’deki otelleri tercih ettiği anlaşılırken, 28 Nisan- 14 Mayıs tarihleri ​​arasındaki yurt dışı otel rezervasyonlarına ilişkin verilere göre, aileler arasında Minsk taleplerinin yüzde 8’e ulaştığı, bu şehri ise yüzde 6 ile Dubai ve yüzde 5,2 ile Bakü’nün izlediği kaydedildi.

Çocuklu aileler çoğu zaman Belarus’un başkentinde dört yıldızlı otelleri tercih ederken, Dubai ve Bakü’de ise turistlerin beş yıldızlı otelleri tercih ettiği gözlemlendi.

Ayrıca Rus ailelerin mayıs tatili için en fazla ilgi gösterdiği diğer yurtdışı destinasyonları arasında yüzde 4,3’lük payla Erivan, yüzde 3,9 ile Milan, yüzde 3,5 ile Abu Dabi ve yüzde 3 ile Semerkant yer alıyor.

Mayıs ayı için Phuket otellerinde gerçekleştirilen rezervasyonların payı yüzde 2,8 olarak açıklanırken, Paris otelleri yüzde 2,7, Meksika’daki otellerin payı ise yüzde 2,6 olarak belirlendi.



Bu Haber 07.04.2023 - 09:20:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.