Pegasus Erbil uçuşlarını durdurdu, Türk Hava Yolları 'devam' dedi

Pegasus Erbil uçuşlarını durdurdu, Türk Hava Yolları 'devam' dedi
Irak, Barzani liderliğindeki Barzani'nin yaptığı bağımsızlık referandumunun ardından bu bölgeye (Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi) yapılan uluslararası uçuşları yasakladı. Kararın ardından Pegasıs Hava Yolları Erbil uçuşlarını durduğunu açıklarken, milli hava yolu THY, kendilerine resmi bir bildirim gelmediğini belirtek uçuşlara devam edeceklerini duyurdu.


Pagasus Hava Yolları, başta Türkiye, İran ve Irak olmak üzere, çok sayıda ülkenin yaptığı itirazlara rağmen 'bağımsızlık' referandumunu gerçekleştiren IKYB'nin Erbil kendite yaptığı seferleri durdurdu. Bloomberg HT'ye konuşan Pegasus CEO'su Mehmet Nane, şirketin Erbil seferlerini durdurduğunu açıkladı.



THY: UÇUŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY ise, kendilerine bir bildiri yapılmadığını belirterek uçuşların devam ettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili olarak THY  Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Çeşitli basın-yayın organlarında Irak Sivil Havacılık Kurumu´nun Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarını 29 Eylül  tarihi itibariyle uluslararası hava trafiğine kapatacağı ile ilgili haberler yer almaktadır. Bu konuda Türk Hava Yolları´na iletilmiş resmi bir bildirim olmamakla birlikte bu iki kente olan tüm tarifeli uçuşlarımız planlandığı şekilde gerçekleştirilmektedir." denildi.

LÜBNAN HAVA YOLLARI DA UÇUŞLARINI DURDURDU

Öte taraftan, Lübnan Hava Yolları da IKBY'ye yaptığı seferleri durdurduğunu açıkladı. Şirket, IKBY ile Irak merkezi hükümeti arasındaki sorunlar çözülünceye kadar bu bölgeye uçuş yapmacağını duyurdu.




Bu Haber 27.09.2017 - 13:17:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.