Otelcilerden Cumhurbaşkanı’na 'paramızı alamadık' şikayeti

Otelcilerden Cumhurbaşkanı’na 'paramızı alamadık' şikayeti
MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na “Bisiklet Federasyonu’ndan, 2011 yılındaki konaklama ücretlerimizi hala alamıyoruz” diye mesaj yolladı

 
Eda Özsoy – Turizm Güncel 
 
Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenlediği 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sonrası, twitter'da yaptığı açıklamalarla şok etkisi yarattı. Barut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'na derneğin Bisiklet Federasyonu'ndan 2011 yılından kalan alacağının 64.523 lira olduğunu kamuoyuna duyurdu. Barut, etkinlik sonrası yaptığı twitter mesajlarında "Reklamlar guzel ama Bisiklet Federasyonu, dernegimiz MASTOB'a 2011 tur konaklama bedellerini ödememiştir. Cumhurbaşkanlığı turuna yakışmıyor. Detayları bundan sonra medyayla da paylaşacağım. Çünkü dolandırılan bir sivil toplum örgütü... Federasyon Başkanı'na sadece turun son iki günü sporcular nerde kaldı, kim ödedi diye sorun lütfen 2011..." diye yazdı. 
 
ORTADA ŞAİBE VAR
 
Barut, Turizm Güncel’e yaptığı açıklamada 2011 yılında gerçekleşen olayı şöyle anlattı: 
 
“Bisiklet Federasyonu 2011 yılında gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanlığı  bisiklet turunun bir etabını Manavgat’ta gerçekleştirdi.  Manavgat etabında otelciler, yaklaşık 600 sporcunun konaklamalarını bir gün ücretsiz olarak karşıladılar. Ertesi gün karşılaşmaların Alanya etabı vardı. Federasyon yetkilileri bize ‘misafirleri taşımayalım, yine Side’de kalsın’ dediler. Bunun üzerine sporcuları toplam üç gün bölgede konaklattık. Bu sırada arada Cartier Tur adında aracı bir acente vardı. İyi niyet göstergesi olarak bir sözleşme imzalamadık. Aradan üç yıl geçti, hala otelcilerin ücreti ödenmedi. Gerekli yerlere ihtarname çektiğimizde aracı şirketten “Bunu federasyonla görüşün” cevabı aldık. Şimdi Bisiklet Federasyonu’na soruyorum.  
 
 
“2011 yılında  turun son iki günü sprocular nerede kaldı, son iki günün parasını kim ödedi? Alanya etabındaki sporcuların parasını biz ödedik. Sayın Cumhurbaşkanı ve Çavuşoğlu’ndan bu konuyla ilgili yardım etmelerini istiyoruz.  Cumhurbaşkanı adına yapılan bir tur var. Böyle bir turda şaibe var. Muhatap bulamıyoruz ve yetkililerden yardım bekliyoruz.”

 


Bu Haber 28.04.2014 - 11:49:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.