Otel çalışanlarına AB fonuyla eğitim

Otel çalışanlarına AB fonuyla eğitim
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğinde, 'Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi' (TUYUP) hayata geçiyor.


AB tarafından finanse edilmekte olan eğitim projesi kapsamında; Turizm İşletme Belgesi’ne sahip olan otel ve restoran çalışanlarına ücretsiz eğitimler verilecek. Eğitimin sonunda girdiği mesleki yeterlilik sınavını geçen personelin SGK işveren payı masrafları bir yıl boyunca  AB fonundan karşılanacak. Projenin bütçesi yaklaşık 7,5 milyon euro.
 
HEDEF 4 BİNİN ÜZERİNDE İŞLETMEYE ULAŞMAK
 
Turizm sektöründe, son yılların en kapsamlı eğitim projesinin hayata geçtiğini kaydeden İstanbul Kitchen’s Academy kurucu ortağı Hülya Durmaz, şunları söyledi:
 
“Projede, turizm işletme belgeli tesislerin; ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki ve teknik ihtiyaçlarının, AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi planlanıyor. Yaklaşık 4 binin üzerindeki işletmeye ulaşılması hedeflenen proje, 2016 yılı temmuz ayında tamamlanacaktır. Otellerin ve restoranların bir an önce, hem personeline AB fonuyla eğitim verip, hem SGK işveren katkı payını 1 yıl ödemiyor olmak için başvurularını yapması gerekiyor."

'TURİZM ÇALIŞANLARINDA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ARANACAK'

Firma olarak, İstanbul Kitchen’s Academy’nin bünyesinde olduğu Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık LTD.Şti. ve İstanbul Üniversitesi’nden hocalarımızla eğitimleri vermeye başladık. AB eğitim projesinden faydalanmak isteyenlerin, TUYUP web sitesine müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Eğitim almayı istedikleri kurum olarak ‘Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık' şirketini seçtiklerinde; TUYUP tarafından onaylanıp, kuponları kendilerine ulaştıktan sonra, İstanbul Üniversitesi hocaları ile bünyemizdeki profesyonellerden eğitimlerini almaya başlayacaklardır.” dedi. 
 
Önümüzdeki yıllarda, turizm çalışanlarında ‘mesleki yeterlilik belgesi’ aranacağını da hatırlatan Hülya Durmaz, AB işbirliğiyle hayata geçen bu projenin önemine bir kez daha dikkat çekti.
 
'SEKTÖRE UZMAN PERSONEL YETİŞTİRİYORUZ'
 
İstanbul Kitchens’s Academy - Mutfak Okulu Eğitim Direktörü Ayşe Kıral Ünal, işletmelerin personeline eğitim aldırmak için bir an önce talepte bulunması gerektiğini söyledi.
 
Eğitimleri, iş birliği yaptıkları İstanbul Üniversitesi akademisyenleri ve bünyelerindeki uzmanlar ile vermekte olduklarını anlatan Ayşe Kıral Ünal, konuşmasın söyle devam etti:
 
“TUYUP eğitimleri için talepler toplanmaya başladı. Mutfak Okulu Gıda Yayıncılık Turizm Reklam ve Organizasyon şirketi olarak verdiğimiz eğitimler arasında; bar görevlisi eğitimi, davranış eğitimi, hijyen işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi, kat hizmetleri görevlisi eğitimi, ön büro görevlisi eğitimi, servis görevlisi eğitimi, temel mutfak eğitimi ve mutfak eğitimi yer alıyor.” şeklinde konuştu.
 
 


Bu Haber 10.06.2015 - 12:33:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.