'Milyon dolar verseniz bu reklamı yapamazsınız, Bakanlık bunu görmeli'

'Milyon dolar verseniz bu reklamı yapamazsınız, Bakanlık bunu görmeli'
Dilahan Turizm Genel Müdürü Şamil Yaşacan, spor turizminin ülke tanıtımına katkılarına dair değerlendirmelerde bulundu. ''Türkiye'yi tanıtmak için dağa taşa 'Türkiye' yazıyoruz'' diyen Yaşacan, spor turizmi sayesinde Türkiye'nin milyon dolara yapamacağı reklamı yaptığını ifade etti.


TurizmGüncel

'Spor turizmi' deyip geçmemek gerektiğini ifade eden Şamil Yaşacan, ''Spor turizminin şu anda normal sejour turizmine de çok ciddi faydası var. Türkiye'yi tanıtmak için dağa taşa 'Türkiye' yazıyoruz. Ancak ocak-şubat-mart gibi erken rezervasyonun olduğu dönemde spor kulüplerinin yaptığı kamplar gazetelere ve televizyonlarına haber oluyor.'' dedi.



''TANITIM İÇİN EN İYİ ENSTRÜMAN SPOR TURİZMİ''

Bu ülkelerde de Türkiye'deki 'Televole' tarzı magazin programları olduğunu kaydeden Şamil Yaşacan, ''Artı bu futbolcuların facebook sayfaları ve bu sayfaları takip eden binlerce fanları var. Spor turizmi, tanıtım için en iyi enstrüman.'' ifadelerini kullandı.

''FEDERASYONLAR TÜRKİYE'YE GİTMEYİN UYARISI YAPTI''

Avrupa'daki ülkelerin federasyonlarının futbol kulüplerine yazı yazarak 'Türkiye'ye gitmenizi tavsiye etmiyoruz' dediğini aktaran Yaşacan, sigortalarının geçersiz olacağına dair bildirimlerde bulunulduğunu belirtti. Yaşacan, ''Bu uyarıları dinlemeden geçen yıl Türkiye'ye gelen takımlardan biri Zürih'ti. Geçen İspanya'ya gittiler ama rezil oldular. Ama kulüp başkanı çıkıp 'Türkiye'de çok güzel bir kamp yaptık' şeklinde açıklamada bulundu. Şu anda durum o kadar güzel ki, Almanya, Belçika, Avusturya'dan çok sayıda takım Türkiye'ye gelecek. Geçen yıl Türkiye'ye gelmeyen takımlar ise başka ülkelere gitmediler. Çünkü gidip paraları ile rezil oluyorlar.'' dedi.

''YATIRIMIN GERİ DÖNÜŞÜ OLAĞANÜSTÜ BOYUTLARDA''

Dışarıdaki Türkiye algısını değiştirmek için yapılacak en ekonomik çalışmanın spor turizmi ve turnuvalar olduğunun altını çizen Yaşacan, bu yatırımın geri dönüşünün olağanüstü boyutlarda olacağını söyledi. Yaşacan, ''Ocak-şubat-mart döneminde düzenleyeceğimiz küçük turnuvalarla ciddi anlamda Türkiye tanıtımı yapabilir, Türkiye algısını değiştirebiliriz.'' şekliden konuştu.

''SPOR TURİZMİNE DE TEŞVİK VERİLMELİ''

Sağlık turizminde olduğu gibi spor turizmine de teşvik verilmesi gerektiğini savunan Şamil Yaşacan, ''Yapılan kamplar nedeniyle haberlerde sürekli Türkiye vurgusu yapılıyor. Üzerine milyon dolar verseniz bile, reytingi bu kada yüksek, geri dönüşü bu kadar çabuk olan böyle bir tanıtım yapamazsınız. Tanıtıma Genel Müdürlüğü'nün bunu görmesi gerekiyor. Türkiye'nin tanıtımda çıkış noktası spor turizmidir.'' yorumunu yaptı.

''UKRAYNA'NIN TAKIMLARI BİZE GELİYOR''

Ukrayna pazarı ile ilgili de değelendirmelerde bulunan Yaşacan, ''Ukrayna spor turizmi anlamında da çok büyük potansiyel var. Ukrayna'nın süper lig ve ikinci grup takımları da dahil çok büyük bi kısmı bize geliyor. Şu ana kadar bizi hiç bırakmadılar. BDT ülkelerindeki en iyi dostalarımızdan biri Ukrayna. Kriz dönemlerinde de bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bu pazara iyi sahip çıkmamız lazım. Evet, halkı zengin değil ama yine de tatil yapıyor. Ukrayna halkının bütçesine uygun ürünler geliştirip onlara satmamız gerekiyor. Ukrayna pazarı giderek daha iyi ve daha kaliteli olacak.'' dedi.


Bu Haber 28.03.2018 - 15:39:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.