Çeşme'ye 100 bin otel yatağı planlıyor

Çeşme'ye 100 bin otel yatağı planlıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çeşme Turizm Projesi'nde neler olacağını açıkladı.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazetecilerle beraber Doğu Ekspresi ile Kars'ı ziyaret etti. Ersoy gazetecilere, sektörün son dönemdeki önemli tartışma başlıklarından Çeşme Projesi ve koronavirüs salgını ile ilgili açıklama yaptı.

100 bin yatak kapasiteli oteller, marina, kongre merkezi...

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'in aktardığına göre, Çeşme'ye inşa edilecek turizm projesinde turizmin farklı alanlarındaki talebi karşılayacak büyük bir yapılaşmaya gidilecek. Buna göre projede; nitelikli spor tesisleri, 100 bin yatak kapasiteli oteller, kongre merkezleri, film stüdyoları, tema park, Ege'nin en büyük müzesi, opera-tiyatro-güzel sanatlar merkezi, tarımsal turizm, doğa turizmi, bisiklet rotaları, yat limanları, turizm teknik meslek liseleri, bilişim teknolojileri serbest bölgesi ve moto-sporları pisti yer alacak.

''Stratejik karar aldık''

Dünya seyahat sektörünü şimdiden etkisi altına altına alan koronavirüs ile ilgili de değerlendirme yapan Mehmet Nuri Ersoy, öncelikle sektörün bağışıklığını arttırmak için stratejik bir karar aldıklarını söyledi.

''Kapı kapatma nedeniyle yaşanan kayıplarımızı...''

Bu amaçla ürün çeşitliliğine ve pazar çeşitliliğine gittiklerini ve tanıtım ağını genişlettiklerini söyleyen Bakan Ersoy, ''34 ülkede dijital tanıtım yaparken şimdi 60 ülkede yapıyoruz. Marka olacaksınız. Tarifeli seferlerle artırıyoruz. Bu size bağışıklık getiriyor. Belli noktalarda kapı kapatma yoluna girdik. Asya'dan gelen trafik etkilendi. İran nedeniyle de azalma olacak. İlk etapta toplam turizm sayı hedefimiz 58 milyon. Kapı kapatma nedeniyle yaşanan kayıplarımızı nereden telafi ederiz, şimdi bununla ilgili çalışıyoruz. Avrupa ülkelerinde vizeleri kaldırdık. 2 Mart itibarıyla muafiyet başlayacak. İlk yıl yüzde 5-7 artış öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 25.02.2020 - 08:04:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.