Mehmet Ersoy Tanıtım Ajansı ve 1618’le ilgili TÜRSAB’a yüklendi

Mehmet Ersoy Tanıtım Ajansı ve 1618’le ilgili TÜRSAB’a yüklendi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği yemekli toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hem Tanıtım Ajansı, hem de 1618 sayılı yasayla ilgili olarak TÜRSAB’a yüklendi.


TurizmGüncel

Antalya’da turizm sektörü ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tanıtım Ajansı yasasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Tanıtım ve pazarlama artık seyahat acentelerinin işi değil

Acentelerin yaptığı ‘’yasada turizmi pazarlayan acenteler yok’’ şeklindeki eleştiriye bir kere daha aynı yanıtı veren Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi:

‘’Bundan 20 yıl öncesinin dünyasında yapıyorsak ben bu söyleneni kabul ediyorum. 2000’li yıllara kadar turizmde tanıtım ve pazarlama seyahat acentelerinin işi, ben bunu kabul ediyorum. Ama 2000’li yıllardan sonra tanıtım ve pazarlama seyahat acentelerinin işi değil. Tanıtım ve pazarlama, yeni iletişim metodlarına hakim olan, yeni teknolojileri çok iyi kullanabilen, dijital medyaya hakim profesyonellerin işi. Biz hala o kırılmasın, bu üzülmesin, onun sesi fazla çıkıyor, bunun sesi eksik çıkıyor mantığıyla dünyanın gerçekliklerine kulağımızı kapatırsak geldiğimiz ve geleceğimiz noktalar bunlar. Büyümek istiyoruz, ilerlemek istiyoruz, rakiplerimizden hak ettiğimiz yare gelmek istiyoruz. O zaman dert yanmaya ara vereceğiz, cesur olacağız, adım atacağız, hak ettiğimiz yere hep beraber geleceğiz.’’

‘’TÜRSAB’ın ‘herkese danışarak hazırladım’ dediği yasa...’’

Toplantıda Passo Tour’un sahibi Hamit Kuk, Bakan Ersoy’a iki soru yöneltti. Kuk, bakanlığın tanıtım bütçesinin Ajans bütçesine eklenip eklenmeyeceğini ve yasanın ne zaman çıkacağını sordu. Hamit Kuk, yasa çıkmadan Meclis’in tatile girdiğini de hatırlattı.

Bakanlığın tanıtım bütesinin de Ajans bütçesine ekleneceğini belirten Ersoy soruya şu yanıtı verdi:

‘’1618 sayılı ysa bizim istediğimiz gibi gelmedi. Yasada bazı sıkıntılar var. Kamuoyundan çok büyük tepkiler alacak düzeltilmesi gereken kısımlar var. Bunlarla ilgili diğer paydaşlarla görüşmeye devam ediyoruz. TÜRSAB’ın tek başına ‘herkese danışıp gönderdim’ dediği yasanın herkese danışılıp gönderilmediğini gördük. Onunla ilgili hazırlıklarımız davam ediyor ama bu yıl çıkacak.’’

-Ekim ayında çıkacak mı?

Bu yıl çıkacak...




Bu Haber 26.07.2019 - 16:10:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Gem 26.07.2019 - 09:01

    Bakan bu açıklamaları ile bir polemik yaratmak istemektedir. Türsab' ın söylediği, satış ve pazarlamanın acentalar tarafından yapıldığıdır ve bu doğrudur. Bakan bunu ısrarla tanıtım diyerek çarpıtmakta ve polemik yaratmaktadır. Madem Satış ve Pazarlama acentaların işi değil ise? Sahip olduğu otellerde 2018 yılı cirolarının ne kadarının acentalar tarafından, ne kadarının acenta dışında yapıldığını açıklasın!!! Böylece Bakanın doğru söyleyip söylemediği de ortaya çıksın!!!

  • Mahmut Usta 26.07.2019 - 08:29

    Bakanın Türsab' ın görüşünü almadığını söylediği STK' lar Çiçeksevenler, Hayvansevenler, Kanaryasevenler, Turizmi Sevenler derneği ise ayrı bir konu onların tepki göstermesi de son derece normal, bu dernekler Türsab ile değil direk bakanlık ile temas kurmalıydı kanun hakkında görüşlerini sunmak üzere, bakanın kanun konusunda doğruları söylemediği konusunda kamuoyunda şüpheler sürekli yükselmekte, bakanın özellikle ısrar ettiği otelcilere transfer hakkının verilmemesi, giriş ödentilerinin daha düşük tutulması, şube giriş ödentilerinin merkez giriş ödentilerinden daha düşük olması, üye aidatlarının Türsab' ın isteği binde iki iken, Bakanın ısrarla binde dört diye ısrar etmesi ve bütün bunları ben böyle istiyorum, bunları kabul edilmez ise kanununuz çıkmaz gibi dayatmalarının olduğu söyleniyor. Bakan sektör toplantılarında muhatabı yok iken ısrarla onun ismini zikrederek çeşitli kereler muhatabına atıfta bulunarak mesaj verme alışkanlığından da vazgeçmelidir. Ayrıca Bakan bugün Turizm Ajansı kanunu için Antalya' da bulunmuş, çıkan kanunu anlatmak, bilgi paylaşımı ve iler ki günlerde yapılacak çalışmalar ile ilgili görüşlerini sektör temsilcilerine bildirmiştir, peki bu Turizm Ajansı kanunu hazırlanırken, Bakan hangi turizm STK' larından görüş almıştır, ya da onları ne kadar dinlemiştir? Bir söyleminiz diğer bir söyleminizi nötr etmemelidir. Turizm Ajansı kanununda sektörün hiç bir görüşünü almadan hazırlanan ve yasalaşan kanun konuşulacak ve muhataplara açıklama yapılacak iken, Türsab Başkanı' nın söylediği gibi değil, o 20 yıl öncesinde böyle idi gibi söylemler bir bakana yakışmamaktadır, Bakan haysiyet cellatlığı yapmaktadır ve Türsab Başkanını itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Bu Türkiye Cumhuriyeti bir bakanına yakışacak hal ve tavır değildir.

  • Ahmet Çiçekseven 26.07.2019 - 08:18

    Sayın Bakan ‘’TÜRSAB’ın ‘herkese danışarak hazırladım’ dediği yasa...’’ diye konuya giriyor, yalnız bilmediği ya da unuttuğu bir şey var, Türsab kanun hazırlayamaz, bizzati kanun Bakan' ın başında bulunduğu bakanlık tarafından hazırlanır, Bakan böyle bir açıklama ile başında bulunduğu bakanlığı farklı tartışmaların içine çekmiş olur, Bakanlık ve Türsab kanun taslağı üzerinde çalışırlar, istişarelerde bulunurlar, Türsab kanun hakkında üyelerinin talep ve görüşlerini alır, bunu bakanlık yetkilileri ile istişare eder ve taslak son şeklini aldıktan sonra yine kanun Bakanlık tarafından ilgili Bakanlık ve STK' ların görüşlerine sunulur. Bir kanun çalışması böyle olmalıdır, bakanın Türsab bize STK' lar ile görüştüğünü ve onların da bilgisini aldığını beyan etmişti ama durum öyle değilmiş açıklaması ise büyük bir SKANDAL' dır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.