İşte yaş gruplarına göre zengin Alman turistlerin tatil beklentisi

İşte yaş gruplarına göre zengin Alman turistlerin tatil beklentisi
Alman turist sadece beş yıldızlı otellerde konaklamak ve üst düzey bir konforu yaşamak değil, benzersiz deneyimler yaşamak, kaliteli zaman geçirmek istiyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'da danışmanlık şirketi Keylens ve Inlux'un yaptığı 'Tüketici Kuşakları' araştırmasına göre Alman zengin turistler, 'geleneksel lüks' ile 'yeni'nin karışımından oluşan bir tatil yapmak istiyor. İnternetteki puanlara ve yorumlara önem veren zengin Almanlar için beş yıldızlı otelin standardı en önemli faktör olarak öne çıkıyor.

İLK SIRADA AİLE VE ARKADAŞLARLA KALİTELİZ ZAMAN GEÇİRMEK VAR

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yayınlana habere göre, yüzde 62 oran ile aile veya arkadaşlarla tatilde kaliteli zaman geçirmek tatilin en önemli elementini oluşturuyor. Kaliteli zaman geçirme ise, uzun süre hafızalarda silinmeyecek bir deneyim olarak tarif ediliyor. Tatilde ikinci önemli unsur ise, tüm yaş grupları için, rahatlama ve gündelik yaşamın stresinden artınmak olarak ortaya çıkıyor.

Ancak buna rağmen, beş farklı jenerasyonun tatil beklentilerinde farklılık ortaya çıkıyor.

Sessiz jenerasyon (1946 ve öncesinde doğanlar): Bu kişilerin tatil tercihinde tanınmış kişiler ve tanınmış çevrelerin tavsiyeleri önem taşıyor. Bu yaş grubunda beş yıldızlı otel segmenti diğer yaş gruplarında olduğu kdar önemli değil.

Baby Boomer (1947-1966): Yoğun bir deneyim yaşama, kendini yansıtma ve dengeye kavuşma bu yaş grubunun tatilini tarif ediyor. Birinci sınıf otellerden ikinci sınıf otellere geçme eğilimleri de mevcut bu yaş grubunun.

X Kuşağı (1967-1982): Tatilde rahatlama ve kendini yenileme anlamında en güçlü isteğe sahip yaş grubu X kuşağı. Tatil konusunda asla hata yapmak istemezler ve büyük oranda seyahat acentelerini tercih ederler.

Milenyum kuşağı (1983-1994): Beş yıldızlı lüksü yoğun deneyimlerle birleştirmek ve yeni keşiflerle isteyen bir kuşan Milenyum kuşağı. Aynı zamanda tatilde rahatlama konusunda son derece istekliler.

Z Kuşağı (1995-2010): Günlük yaşamın rutininden uzaklaşmak, sürprizler ve benersiz deneyimler yaşamak isteyen bir yaş grubu. Aynı zamanda, dinlenceye en çok önem veren ikinci yaş grubu.



Bu Haber 30.11.2018 - 11:05:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.