İşte İngiliz gazetesine göre Türkiye'nin gizli kalmış 10 güzelliği

İşte İngiliz gazetesine göre Türkiye'nin gizli kalmış 10 güzelliği
İngiliz Telegraph gazetesi, internet üzerindeki seyahat sayfasında Türkiye'de görülmesi gereken 10 ‘gizli’ yeri sıraladığı bir liste yayımladı.


TurizmGüncel

Telegraph tarafından sıralanan Türkiye’nin 10 gizli güzelliği şu şekilde:

HASAN KEYF

Diyarbakır'dan kolaylıkla ulaşılabilen Hasan Keyf, kısa bir süre sonra sular altında kalacak.



NEMRUT DAĞI

Unesco listesinde yer alan Nemrut Dağı, Türkiye'nin güneydoğusunda 7 bin feet yükseklikte yer alıyor. Burada yer alan devasa Antiochus höyüğü Guinness Rekorlar kitabında.



EĞİRDİR GÖLÜ

Ülkenin güneybatısında dağ ile çevrelenmiş bu göl, tam da yazın inzivaya çekilmek isteyenlere göre bir yer. Göldeki küçük adada kalın ve yüzün, eski Bizans sitesi Sagalassos ve Antioch'u ziyaret edin.



SÜMELA MANASTIRI

Bir tepenin içine sarılı, bu nefes kesen ahşap yapı, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki Trabzon'da yer alıyor. Bu terk edilmiş eski Yunan Ortodoks manastırı ikonik bir yer.



EDİRNE

Yunanistan-Bulgaristan sınırında yer alan ve bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan Edirne, görkemli bir mimariye sahip. Selimiye Camii ise, Osmanlı'nın en büyük mimarı Mimar Sinan'ın baş yapıtı.



KARS VE ANİ

Ermenistan sınırına oldukça yakın olan Kars'a gitmeden önce, Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un 'Kar' adlı romanını okuyun. Kars, lezzetli peyniri ve Rus evleri ile ünlü. Yanında da Ortaçağ'dan kalan Ermeni şehri Ani yer alıyor.



AMASYA

Amasya, Türkiye'nin Yeşilırmak Vadisi'nin kıyısında Ankara'nın kuzeydoğusunda kalıyor. Antik Pontus'un krallarının gömütleri nehirin üzerindeki tepelikleri deliyor. Yarı ahşap Osmanlı evleri şimdilerde etkileyici butik otellere dönüşmüş.



VAN GÖLÜ

Bu inanılmaz derecede mavi soda gölü, Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliğini taşıyor. Canlı ve ipekli sularında yüzün ve Akdamar Adası'nda Ermeni kiliselerini ziyaret edin. Van, kaymak ve bal, yağda yumurtalı kahvaltısı, gevrek kuzu eti ve otlu keçi peyniri ile ünlü.



SAFRANBOLU

Dünyanın en büyük imparatorluklarından olan Osmanlı İmparatorluğu'na yakından bakmak için Anadolu'nun kuzeybatısındaki bu etkileyici, güzel korunmuş, yarı ahşap evleri ve konakları keşfedin. Safranbolu Konakları, Unesco dünya mirasını koruma listesinde.



İZNİK

Antik adı Nicaea olan İznik, İstanbul'a fazla uzak değil, Marmara Denizi'nin karşısında yer alıyor. Bu kent, 16 ve 17. Yüzyılda Osmanlı'nın en iyi yapılarına çini üretti. Bugün bu göl kıyısındaki rüya gibi kent eski Bizans duvarları ile çevrili ve İstanbul'un kentsel yaşamından kaçış için harika bir alternatif.



 




Bu Haber 29.08.2015 - 10:55:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.