İstanbul’un butik otelleri Hollanda yolcusu

İstanbul’un butik otelleri Hollanda yolcusu
Özel Belgeli Özel Nitelikli Turistik ve Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ), Hollanda’nın Utrecht şehrinde yapılacak Vakantiebeurs Turizm Fuarı’na katılıyor.


13 - 18 Ocak tarihleri arasında yapılacak fuar için hazırlıklarını aylar öncesinden tamamlayan ÖZBİ, fuarda kendisine özel olarak tahsis edilen standıyla tüm üyelerini tanıtma fırsatı bulacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden bin 400’ün üzerinde katılımcının iştirak edeceği fuarda, ÖZBİ Kataloğu ve üyelerinin tanıtım materyalleri ziyaretçilere ücretsiz dağıtılacak.

Geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde ziyaretçisi olan fuarın bu yıl onur konuğu Almanya.  Türkiye ise bu yıl fuara 37 katılımcı ile birlikte çıkarma yapacak.

Bu renkli fuara her yıl düzenli bir şekilde katıldıklarını belirten ÖZBİ Genel Başkanı Ufuk Arslan, Hollanda’nın turizm pastasındaki yerinin sürekli arttığını söyledi. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip Hollanda’nın, ülkemiz için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan ÖZBİ Genel Başkanı Arslan, “Hollandalılar tatil alışkanlığı olan bir millet ama Türk turizminin Hollanda pazarını yeteri kadar kavrayamadığını düşünüyorum” dedi.

AMSTERDAM’A YERLEŞMEK İSTEYEN BELEDİYEDEN ONAY ALMAK ZORUNDA

Fuarın gerçekleşeceği Utrecht ve Amsterdam’ın turistik özellikleri hakkında da bilgi veren Arslan, şunları söyledi:

“Bu iki şehir, Türk turizmciler için iyi bir gözlem sahası. Özellikle Amsterdam hafta sonu tüm Avrupa’nın ziyaret ettiği bir eğlence merkezi.  Bu yüzden Hollandalılar Amsterdam’a gözü gibi bakıyor. Tarihi eserler, binalar iyi korunuyor. Yaklaşık 1 milyon nüfusa sahip şehre Hollanda içinde bir aile keyfine göre gidip yerleşemez. Belediyeden onay alması gerekiyor. Belediyede ‘kaynaklarımız bu nüfusa göre yeterli, bundan dolayı Amsterdam’a yerleşemezsiniz’ cevabı verebiliyor. Bir şehir ancak bu şekilde korunur.” 


Bu Haber 31.12.2014 - 14:17:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.