İngiltere pazarında tatil satışları nasıl gidiyor?

İngiltere pazarında tatil satışları nasıl gidiyor?

İngiltere’de aylardır yavaş devam eden tatil satışları, son 9 hafta boyunca yaşanan satışlarla büyük bir sıçrama yaparak ilk defa 2018’in üzerine çıktı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Pazar araştırma şirketi GfK’nin açıkladığı verilere göre, son dokuz haftadır kesintisiz devam eden yüksek volümlü satışlarla ilk defa geçtiğimiz yılki satışların yüzde 1 üstüne çıktı. İngiltere pazarı ilk 4 ayı yüzde 7 düşüşle kapatmıştı.

Rezervasyonların geç başlaması nakit akışını etkiledi.

GfK’nin Kıdemli Müşteri Direktörü David Hope, ilk 4 aydaki yavaş rezervasyon akışının finansal etkisinin devam ettiğine dikkat çekti. Hope ‘’Zorlu ticari ortamda rezervasyon akışının geç başlaması nakit akışı üzerine önemli bir olumsuz etki yarattı. Seyahat endüstrisi tatilleri son derece rekabetçi bir şekilde fiyatlandırmak zorunda kaldı. Ortalama fiyatlar son 9 haftada 2 pound, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise 14 pound artabildi. Ancak son üç haftadır fiyatlarda artış gözlemliyoruz.’’ dedi.

Kişi başı fiyat 10-15 pound arttı

Geride kalan 3 haftada fiyatların kişi başına 10-15 pound arttığına dikkat çekilen GfK raporunda, bunun da pazara ilişkin güçlü bir gösterge olduğuna işaret edildi.

Fantastik dönüşün lokomotifi her şey dahil

İngiltere pazarındaki dönüşü ‘fantastik’ olarak tanımlayan Hope, ‘’Bu dönüşte lokomotif her şey dahil tatiller oldu. Her şey tatil rezervasyonları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6, Haziran’ın 13’üne kadar devam eden son üç haftada yüzde 22 arttı. Aile tatili talebi geçtiğimiz yılın yüzde 4, geçtiğimiz hafta ise yüzde 15 arttı.’’ diye konuştu.

İspanya yüzde 3 geriden geliyor

Yunanistan ve Bulgaristan gibi ‘parlayan yıldızlar’a dirilen Türkiye ve Tunus’un da eklendiğine dikkat çekilen GfK raporunda, İspanya’nın ise geçen yıla kıyasla yüzde 3 geride geldiği ifade edildi.



Bu Haber 18.07.2019 - 20:50:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.