Global tur operatörleri riskli!

Global tur operatörleri riskli!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, finansal yapılarından dolayı global tur operatörlerinin riskli olduğunu, bu nedenle münferit tanıtıma ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Thomas Cook'un iflası sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tanıtım Ajansı'nın yasalaşma ve kurulma sürecinde tur operatörleriyle ilgili tehlikeye dikkat çektiğini söyledi. Global tur operatörlerinin mali ve finans yapılarında riskler olduğunu belirten Ersoy, şunları söyledi:

''Bir kere daha su yüzüne çıkmış oldu''

''Türkiye de ağırlıklı tur operatörleri paketleriyle satılan bir ürün olduğu için, bizim Turizm Geliştirme Ajansı ile birlikte münferit tanıtıma ağırlık vermemiz gerektiğini ve tanıtımı bu şekilde yoğunlaştırıp, paket tur dışında gelen turistlerin ağırlığını artırmamız gerektiğini özellikle belirtmiştim. Gerçekleşen bu tatsız olayda da bu maalesef bir kere daha su yüzüne çıkmış oldu. Bundan sonra Türkiye tanıtımlarında münferit tanıtıma ağırlık vererek, bir yıldır hazırladığımız plan doğrultusunda münferit seyahatleri ve tarifeli sefer sayılarını da artırarak arz güvenliğini yavaş yavaş sağlamaya başlayacağız. Biz Türkiye olarak, bütün çalışmalarımızı ve alt yapılarımızı tamamladık. Zaten 27 Eylül’de açıklayacağımız ‘2023 Stratejileri’nde de ağırlıklı olarak bunlara yer veriyoruz.”



Bu Haber 24.09.2019 - 08:54:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ali Yel 25.09.2019 - 01:33

    Çok üzücü bir durum. Batık bir uluslararası şirket, zarar gören dev bir sektör. Sektörle birlikte devlet de ciddi gelir kaybetti. Burası müstemleke memleketi midir ki elimiz kolumuz bağlı, yabancılardan talimat alıyoruz ? Elçilikler neye dayanarak talimat verebiliyorlar? Bir kanun mu var ?

  • selim erokay 25.09.2019 - 01:23

    Batan acentenin CEO ve yöneticileri paşa paşa paralarını alırken Türk otelciler milli servetlerinin göz göre göre yurt dışına kaçışını çaresiz izliyor. Hiç olmazsa zararımız büyümesin diye içerideki müşteriden para tahsil etmek isteyen turizmciye bakan kararı ile dur denildi. Yabancı elçilikler de vatandaşına '' Türk bakanın talimatı var, ödemeyin '' diyerek yol gösterdi. Türk turizmcisi eli böğründe gelişmeleri izliyor. Bu kadar mı aciz, bu kadar mı manda bir kabullenmişlik var. Yazık.

  • kaan berkkan 25.09.2019 - 12:09

    Sayın bakanımız batan acentenin müşterilerinden kimseden para alınmayacak, hiç kimse otelden atılmayacak talimatı verdiler. Biz hem para tahsil edemiyoruz hem de batan acentenin müşterilerinin hizmetini vermeye devam ediyoruz. Bu amme hizmeti olmuyor mu? Sayın bakanımız bu talimatı verdiğinden dolayı oluşan zararları kim karşılayacak? Batan acente sorumlu değil, aracı kurum sorumlu değil, otelci tüm cezasını çekecek.. Adil bir karar mıdır bu?

  • kemal 24.09.2019 - 11:01

    atlasglobal da tehlikeli ozaman zaten unuttukya ısparta da düşen uçak atlas adına uçmuyormuydu.balık

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.