Almanya’da paket turlar daha da pahalı hale gelebilir 

Almanya’da paket turlar daha da pahalı hale gelebilir 
Alman Seyahat Birliği, tur operatörlüğü yasasında yapılması planlana değişikliği tartışıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler 

Alman Seyahat Birliği (DRV) yönetim kurulu üyeleri, ülkede yürürlükte olan paket tur yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikler ile ilgili parlamenterlerle değerlendirmelerle görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde, paket tur yönetmeliğinde yapılması planlanan revizyonun zorlukları ve olası sonuçları tartışıldı.

Norbert Fiebig: Mevcut paket tur yönetmeliği altın standart

DRV Başkanı Norbert Fiebig, paket turun tur operatörleri ve seyahat acenteleri için 'altın standart' olduğunu söyledi. Mevcut paket tur yönetmeliğinin tüketicilere en üst düzeyde güvenlik ve koruma sağladığını kaydeden Fiebig, "Paket tur yönetmeliğinde planlanan revizyonu, zaten sorunsuz olan paket turlara daha fazla güvenlik getirmeyi amaçlıyor. Yani misafire minimum katma değer sağlıyor ancak bu durum ürünün fiyatını önemli ölçüde artıracak ve tatiller daha pahalı hale getirecek. Sonuç: Giderek daha fazla insan korumasız seyahat etmek zorunda kalacak. Şunu  Güvenli seyahat için paket tatillerin gelecekte de cazip kalması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Dirk Inger: Paket turların yüzde 41’i Almanya’da satılıyor

DRV Genel Müdürü Dirk Inger ise "Avrupa'daki paket tur satışlarının yüzde 41'i Almanya'da gerçekleşiyor. Almanya Avrupa'daki en büyük paket tur pazarı. Bu nedenle, bu iyi korunan seyahat biçiminin adil rekabet koşullarına sahip olmasını sağlamak için Almanya ve Avrupa'daki politikacılarla birlikte çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ralf Hieke: Ürün çeşitliliğine de zarar verir

DRV Başkan Yardımcısı ve FAIRWEG'in Genel Müdürü Ralf Hieke, AB Komisyonu'nca planlanan değişikliğin seyahat acentelerini gelecekte yalnızca bireysel hizmetler sunan veya hazır paket turlar satan bir duruma düşürebileceğini kaydetti. Hieke "AB Komisyonu tarafından ‘bağlantılı seyahat hizmetleri’ ile ilgili önerilen değişiklikler, gelecekte seyahat acentelerinin yalnızca bireysel hizmetler veya prefabrik "hazır" paket turlar sunmasına izin verilmesine yol açabilir. Almanya'daki sağlıklı seyahat acentesi ortamı, güçlü yönlerinden birinden yoksun kalabilir. Bu durum ürün çeşitliliğine de zarar verir." dedi.

Georg Welbers: Rezervasyon iptaline ‘istisnai durum’ kolaylığı gelecek

DRV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Georg Welbers de paket tur yönetmeliğinde planlanan değişikliğin tur operatörlerinin zararına riskler barındırdığını anlattı. Welbers "Müşteriler öngörülemeyen veya istisnai durumları gerekçe göstererek rezervasyonunu iptal edebilecek. Bu nedenle olağan seyahat iptal sigortasına artık gerek kalmayacak. Gelecekte ortaya çıkan yükün yalnızca tur operatörü tarafından karşılanması gerekecek. Kabul edilemez bir fikir." değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 02.02.2024 - 19:12:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.