Ersoy yine taksicilere seslendi: Güzel bir örnek sergiliyorsunuz

Ersoy yine taksicilere seslendi: Güzel bir örnek sergiliyorsunuz
İstanbul Havalimanı'nda "Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, taksicilere tavsiyelerde bulundu.


Taksicilerin kendisinden ‘kanuni düzenlemelerle’ gayriresmi çalışmanın önünü kesmesini istediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Bakın ne yaparsak yapalım, ne kadar kanuni düzenleme yapasak yapalım öce siz kendinize yatırım yapacaksınız. Sonra mekanınıza, ki burada mekanınız araçlarınız, yatırım yapacaksınız. Daha sonra ancak kanuni düzenlemelerle sonuç alacağız.’’ dedi.

‘’Kendinizi geliştirin’’

Taksicilerin talebin beklentilerini sağlamaması durumunda merdiven altı uygulamalarla taksicilerin karşılaştığını kaydeden Ersoy, ‘’Bunlarla en hızlı ve en doğu baş etmenin yolu kendinizi geliştirmeniz, sizde görülen eksiklik ve hataları düzeltmeniz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Güzel bir örnek sergiliyorsunuz’’

Taksi esnafının çok güzel bir örnek sergilediğini ileri süren Ersoy, ‘’Gönüllü bir şekilde uygulamaları yapıyorsunuz. Yeri geldiği zaman bunlara uymayan arkadaşları da içinizden eliyorsunuz. Bu en önemli edemlerden biri. Kuralları koyup sonra bu kuralları denetlemeyip veya denetledikten sonra uygulamaları yapamayan akadaşlarla yolları ayırmıyorsanız yine sonuç alamazsınız. Kötüyü ödüllendirmiş, iyiyi cezalandırmış olursunuz. Ama burada (İstanbul Havalimanı) uygulamalara çok güzel işliyor. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na da çok güzel işliyor. Bu uygulama inşallah havalimanları dışında da yaygınlaşırsa, taksici/UBER sorunu kendiliğinden çözülecek.’’ şeklinde konuştu.

Sadece taksiciler açısından değil, turizmin geneli açısından da talebe cevap vermenin önemli olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, ‘’Turistin isteğini ne kadar iyi şekilde karşılarsak, kendimizi ne kadar yetiştirir eğitirsek onların istekleri doğrultusunda mekanlarımızı ne kadar çok giyileştirirsek, yani talebin ihtiyacını arz ne kadar doğru karşılarsa o kadar verimli sonuç alırız.’’ diye konuştu.



Bu Haber 17.02.2020 - 13:13:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.