'Doğu Ekspresi amacının dışına çıktı, turizm treni yapmamız lazım’

'Doğu Ekspresi amacının dışına çıktı, turizm treni yapmamız lazım’
Doğu Ekspresi'nin turizmle öne çıkmaya ve turizm treni olarak kullanılmaya başlandığını belirten Bakan Ersoy, ''Biz de diyoruz ki, amacına uygun bir tren daha organize edelim'' dedi.


‘’YENİ AMACINA UYGIN BİR TURİZM TRENİ YAPALIM’’

Doğu Ekspresi ile Erzurum'dan Sarıkamış'a giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son yıllarda Doğu Ekspresi'nin turizmle anılmaya ve amacının dışında kullanılmaya başlandığını söyledi. Ersoy, amacına uygun bir tren daha organize etmek istediklerini belirterek, ''Turistik amaçlı gidenler de o trenle seyahatlerini gerçekleştirsinler. Hem Doğu Ekspresi vazifesini görsün hem de yeni amacına uygun bir turizm treni daha yapalım" ifadelerini kullandı.

‘’DÜNYA ÇAPINDA MEŞHUR TURİZM TRENLERİ VAR’’

Dünya genelinde çok meşhur bazı turizm trenlerinin olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, Ankara-Kars hattının da çok rahat uluslararası bir turizm destinasyonu haline gelebileceğini ifade etti. Turistlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir turizm treninin yabancı turistin ilgisini çekebileceğini söyleyen Ersoy, çok ciddi bi potansiyel olduğunu ifade etti. Ersoy, Şimdi tabi biz bunu turizm treni olarak yapmıyoruz, eksik olan tarafı bu. Çok beklemeden bunu turizm treni haline getirmemiz lazım. Kısa sürede bunu formüle edip hayata geçireceğiz.'' dedi.



Bu Haber 25.02.2019 - 10:07:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.