Afrika Turizm Forumu başladı

Afrika Turizm Forumu başladı

Antalya Turizm Fuarının organizatörü GM Fuarcılık tarafından organize edilen Afrika Turizm Forumu başladı. Forumun kurucusu ve başkanı Selçuk Meral dünyanın dikkatini Mısır’a ve Afrika’ya çekmek istediklerini söyledi.


Turizm Güncel - Şarm El Şeyh

Antalya Turizm Fuarı'nın (AFT) yaratıcısı GMT Fuarcılık tarafından organize edilen Afrika Turizm Forumu, Mısır'ın turizm merkezi Şarm El Şeyh'te başladı. Foruma Türkiye'den, Mısır'dan ve dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda turizmci katıldı.

Hangi ülkeler katıldı?

Rusya, Türkiye, Almanya, Polonya, Romanya, Azerbaycan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, İran, Lübnan, Umman, Fas, Tunus, Cezayir ve birçok Afrika ülkesinden katılımın olduğu fuarın açılış konuşmasını yapan GM Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, 2019 yılında 1000 metrekarelik bir alanla başladıkları Antalya Turizm Fuarı’nın her yıl büyüyerek 2014 yılında 45 bin turizm profesyonelinin katıldığı bir fuar haline geldiğini ifade etti.

“Afrika turizminin gelişimi için neler yapılması gerektiğini konuşacağız”

Forumla zengin doğal ve kültürel mirasıyla yüksek bir turizm potansiyeline sahip olan Afrika kıtasının hızla gelişmekte olan ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Meral “Tüm dünyadan gelerek bugün bu salonda yer alan turizm profesyonelleri ile ana kıta Afrika’da turizmi geliştirmek için gerekenleri konuşacağız. İhtiyaçları değerlendirip, çözümler üretecek ve gelecek planlarımızı yapacağız.” diye konuştu.

“Mısır Afrika’nın dünyaya açılan kapısı”

Meral, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Tüm dünyadan gelen yatırımcılar, kanaat önderleri, politika yapıcılar, karar vericiler ve turizm profesyonelleri bugün burada Afrika Turizm Forumu 2024 Egypt çatısı altında bir araya geldi. Önümüzdeki iki gün boyunca bu değerli katılımcıların, sektördeki gelişmeleri değerlendirmek ve yeni iş fırsatları yaratmak için bu platformu kullanmasını diliyoruz. İşte bu nedenle buradayız!

Bu önemli organizasyonu düzenlemek için Mısır’ı seçmemizin en önemli sebebi hiç şüphesiz Mısır’ın Afrika’nın dünyaya açılan en önemli kapısı olması. Bunun yanı sıra Alamein, Hurghada ve Şarm El Şeyh gibi dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından bazılarına sahip olması da Mısır’ı seçmemizdeki en önemli sebeplerden biri.

Mısır, büyüleyici tarihi ve doğal güzellikleri ile Afrika turizminin dünyaya açılan penceresi. Bu pencereden bakıldığında çok yüksek bir turizm potansiyeli görmek mümkündür. Bu potansiyeli değerlendirerek dünyayı Afrika ile buluşturmak istiyoruz. Bu önemli etkinlik ile tüm dünyanın dikkatini öncelikle Mısır’a ardından ana kıta Afrika’ya çekmek istiyoruz.

Bu yeni dönem rekabetin değil birlikteliğin dönemidir. Türkiye ve Mısır turizm çeşitliliği ve sürdürülebilir turizme verebilecekleri katkı ile dünya turizmini domine edebilir. Bu birlikteliğin bu yeni dönemin başlangıcı olmasını dilerim. ATF Türkiye ve ATF Egypt ile yeni pazarlar yeni vizyonlar kazanarak Afrika’yı, Avrupa’yı, Asya’yı kısacası tüm dünyayı harekete geçirebiliriz.

Bu etkinlik, turizm adına muhteşem bir yolculuğun başlangıcıdır.

Bu yolculukta bize her türlü kolaylığı ve yardımı sağlayan Mısır devletine teşekkürlerimizi iletiyorum. Aynı zamanda bize yol arkadaşlığı eden ve yardımlarını esirgemeyen değerli partnerlerimiz Rixos otellerine ve Rixos Otelleri Mısır partneri olan Nassar Abdülatif’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Yasser Abbas: Mısır’a güven arttı

Mısır Serbest Bölgeler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı General Yasser Abbas, Afrika’nın eşsiz güzelliğe ve zengin bir kültürel mirasa sahip bir doğa harikası olduğunu ifade etti. Abbas “Zanzibar'ın sakin plajlarından Serengeti'nin görkemli manzaralarına kadar Afrika keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Ancak bugün dikkatinizi Afrika turizminin en önemli mücevherlerinden biri olan Mısır'a çekmek istiyorum. Antik ve modern harikalar diyarı Mısır, tarih ve kültürün birleştiği muhteşem bir destinasyon. Büyük Giza piramitleri, Sfenks, Büyük Mısır Müzesi, Nil Nehrinin güzelliği bu olağanüstü ülkeyi tanımlıyor. Sina yarımadasındaki macera turizminden lüks turizme kadar farklı ilgi alanlarına hitap eden geniş bir yelpazeyi kapsayan Mısır, son yıllarda turizm sektörünü canlandırma yolunda önemli adımlar atmıştır. Cumhurbaşkanı Abdülfettah Esisi liderliğindeki hükümet, altyapının güçlendirilmesi, güvenliğin arttırılması ve sürdürülebilir turizm uygulamalarının teşvik edilmesini amaçlayan kapsamlı reformları hayata geçirdi. Bu çabalar, uluslararası turistlerin ve ziyaretçilerin güvenli ve misafirperver bir destinasyon olarak Mısır'a olan güvenlerinin arttığını yansıtan güçlü bir toparlanma gösteren turist varışları ile etkileyici sonuçlar vermiştir, yatırım ve serbest bölgeler genel otoritesi Gaffi, Mısır'ın turizm sektöründe yatırım için teşvik edici ve elverişli bir ortam sağlamayı taahhüt etmektedir.” dedi.

“Yatırım yapması mümkün olduğunca sorunsuz hale getirdik”

Yeniliği teşvik etmede özel sektörün önemli bir rol oynadığını ifade eden Yasser Abbas, bu nedenle yerli ve yabancı yatırımlara birtakım devlet teşvikleri sağlandığını belirtti. Abbas “Bunlar arasında vergi teşvikleri, yatırım prosedürlerinin kolaylaştırılması ve kamu-özel sektör ortaklığına yönelik destek yer alıyor. Destekler Mısır'ın turizm sektörüne yatırım yapmayı mümkün olduğunca sorunsuz ve kârlı hale getirmek üzere tasarlandı.” diye konuştu.

Finans kuruluşları açısından Mısır’ın, turizmle ilgili yatırımlar için istikrarlı ve gelecek vaat eden bir pazar sunduğunu anlatan Abbas “Hükümetin altyapı geliştirme konusundaki taahhütleri, sağlam bir yasal çerçeve ile birleştiğinden büyük ölçekli turizm projelerinin finansmanı için güvenli bir ortam sağlıyor. Otel geliştirmelerinden ekoturizm girişimlerine kadar, kârlı yatırımlar için çok sayıda fırsat bulunuyor.” dedi.

Abbas, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:

Turizm, ekonomik büyümenin, istihdam yaratmanın ve kültürel alışverişin güçlü bir itici gücüdür. Bölgesel işbirliğini teşvik ederek ve turizmi destekleyen politikalar uygulayarak, halklarımız için eşi benzeri görülmemiş refah seviyelerinin kilidini açabiliriz. Vize kolaylığı, bölgesel pazarlama girişimleri ve ortak altyapı ürünlerine yönelik işbirliği çabaları, uluslararası turistler için ortak cazibemizi arttıracaktır. Bununla birlikte, Afrika'nın turizm potansiyelini gerçekleştirme yolculuğunda, doğal ve kültürel mirasımızın gelecek nesiller için korunmasını sağlamak üzere sürdürülebilir turizmle ilgili konuları ele almalıyız. Bu da tüm paydaşların sorumlu turizm uygulamalarını teşvik etmek, toplum temelli turizm girişimlerini desteklemek ve çevrenin korunmasına yatırım yapmak için ortak bir çaba göstermesini gerektirmektedir. Sonuç olarak, Afrika'da ve özellikle Mısır'da turizmin geleceği parlaktır. Yatırım politikaları ve ortaklıklarla, kıtamızın en iyi yanlarını dünyaya sergileyen canlı ve dirençli bir turizm sektörü yaratabiliriz. Hepinizi ortak geleceğimize yatırım yapmak ve Afrika'yı önde gelen bir küresel turizm destinasyonuna dönüştürmemize yardımcı olmak üzere bu yolculukta bize katılmaya davet ediyorum.



Bu Haber 20.05.2024 - 12:26:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.