Cengiz Haydar Barut, Side mucizesini anlatıyor

Cengiz Haydar Barut, Side mucizesini anlatıyor
Side’deki sahil yolunun yapılmasında en büyük destek otelcilerden geldi. Side TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, yapılan çalışmaları TurizmGuncel’e anlattı


Eda ÖZSOY - TurizmGuncel

Side’de yaşanan tüm bu olumlu gelişmelerde en büyük pay, kuşkusuz otelcilere aitti. Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut önderliğindeki yatırımcılar, sahil yolunun maliyetinin 3’te birini karşılamasalardı, belki de bu proje hayata geçirilemeyecekti.
Side’deki otelinde görüştüğümüz Barut, bu proje nedeniyle tüm otellerin feragatta bulunduğunu anlatıyor. Ancak sonuçta ortaya çok başarılı bir çalışma çıktığını kaydeden Barut, “Sahildeki 35 yatırımcının tamamı bu yola, yatak başı 100 Euro gibi bir katkı yaptı. Ayrıca bu yolun belediyeye yük olmaması için tüm giderleri otelciler tarafından karşılanacak.  Güvenlik, temizlik gibi giderler için yaklaşık 700 milyar ödeyeceğiz” dedi.

SAHİLLERE YENİ BİR DÜZEN GELDİ


Sahil yolu projesinden sonra müşterilerden çok olumlu tepkiler aldıklarına işaret eden Barut, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Projeye ilk başta tereddütlü bakanlar vardı, çünkü sahillerin daralması söz konusuydu. Ama bir düzen geldi ve sahillerde ciddi bir daralma olmadı. Bu projeyle birlikte sahil yoluna da birtakım halk plajları düzenlemesi yapılacak.

SİDE DAHA DA POPÜLER OLACAK


Side Manavgat destinasyonunun önümüzdeki bir iki yıl içinde dünyanın örnek destinasyonlarından birisi olacağına inanıyorum. Bu projeyle birlikte sahil yoluna da birtakım halk plajları düzenlemesi yapılacak. Side Belediyesi, antik kentin içinde de çalışmalar yaptı. Evler, eski dokuya yakın bir hale getirilmeye çalışıldı. Side, tarihi eserleriyle doğasıyla her zaman 12 ay çalışan bir bölge. Bu tür çalışmalar, Side’yi önümüzdeki yıllarda daha popüler hale getirecektir.”
Barut, bu yıl özellikle Manavgat ve Side bölgesinde yüzde 15’lik bir artış beklediklerini kaydetti.




Bu Haber 20.04.2010 - 14:36:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.