Çatı örgütlenmesi yasa tasarısı sil baştan

Çatı örgütlenmesi yasa tasarısı sil baştan
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, çatı örgütlenmesinin müstakil bir yasayla yapılandıracağını ve TÜRSAB'ın 1618 no'lu yasada kalacağını açıkladı.


TurizmGuncel

Türk turizminin belli başlı sektörel yapılanmalarının tek bir çatı altında toplanmasını öngören yasa taslağı uygulamasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Son olarak, taslak halinde olan çalışmayla ilgili TÜRSAB’ın çekinceleri olduğunu bildirmiş, TÜRSAB ve TUROB yetkilileri geçtiğimiz günlerde yapılan Yunanistan heyet gezisinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yasa taslağını onaylamadıklarını belirtmişti.



Özellikle TÜRSAB,  yasanın 1618 sayılı kanun çerçevesinde hazırlanmasının doğru olmayacağını ifade etmişti. Tüm tarafları dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuya ilişkin son kararı vereceğini söylemişti.

MÜSTAKİL BİR YASA HAZIRLANIYOR



Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, konuyla ilgili son gelişmeleri TurizmGuncel’e şöyle özetledi:

“Öncelikle şunu vurgulamak istiyoruz. Konuya ilişkin çalışmalar kesinlikle rafa kalkmadı. TÜRSAB’ın itirazının ardından eski sisteme dönme kararı aldık. Yani müstakil bir yasa hazırlıyoruz. Bu yasa içinde sadece konaklama sektörü ve yatırımcılar olacak. Şu anda hazırladığımız yasa taslağını ilgili kuruluşlara gönderdik, kendileri inceledikten sonra son şekli vereceğiz.”


Bu Haber 02.06.2010 - 20:00:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.