Belçika'nın tercihi yine Side Manavgat bölgesi

Belçika'nın tercihi yine Side Manavgat bölgesi
2011 Fuar takviminde yer alan Brüksel Turizm Fuarı şehir merkezine uzak olmasına rağmen yoğun ilgi gördü. Çevre illerden gelen ziyaretçilerin yanı sıra, diğer yakın ülkeler olan Hollanda , Fransa ve Lüksemburg gibi yerlerden gelen tatilciler de fuara ilgi gösterdi.

 
Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği'nin ( SİDE TUDER) de katıldığı fuarda , ziyaretçiler genellikle bölgeye daha evvel sıklıkla geldiklerini belirtirken yine de buraya geleceklerini hatta aylar evvel rezervasyonlarını yaptırdıklarını ifade ettiler. Antalya'ya gelen Belçikalıların yarısından fazlasının Side Bölgesini tercih ettiği biliniyor.

Türkiye dışındaki destinasyonlarda son günlerde baş gösteren olaylar dolayısı ile bu ülkelerin standları pek rağbet görmedi.Ziyaretçilerin özellikle Side ve Kumköy bölgesine olan ilgileri gözden kaçmadı. Son günlerde Avrupalı tatilcilerin Türkiye dışında gözde ülkeleri olan Mısır ve Tunus da gelişen olayların pek hoş olmadığına değinen Dernek Başkanı Cengiz Haydar BARUT , tatile gelecek olan insanların huzurlu ve sakin bir ortamı tercih edeceklerini belirtirken bu ülkelerdeki karışıklıklardan dolayı 2011 sezonunda Antalya bölgesi'nde yoğunluk olma olasılığı'nın yüksek olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

SİDE TUDER , Belçika'dan sonra iç pazara hitap eden İstanbul EMITT ve Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde gerçekleştirilecek olan Turizm Fuarları ile tanıtım çalışmalarına devam edecek.


Bu Haber 05.02.2011 - 09:51:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.