Başbakan Yıldırım'ın ABD temaslarından ne çıktı?

Başbakan Yıldırım'ın ABD temaslarından ne çıktı?
ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilim sonrası Türkiye'den ABD'ye en üst düzey ziyareti Başbakan Binali Yıldırım gerçekleştirdi. ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile bir araya gelen Yıldırım, görüşmelerin olumlu geçtiğini söylese de, özellikle vize krizi ile ilgili somut bir çözümün ortaya çıkmadığı görülüyor.


Başbakan Binali Yıldırım ABD ile yaşanan gerilim sonrası bu ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile görüşen Yıldırım, görüşmenin çok verimli geçtiğini ve diyaloğun devam etmesi yönünde karar aldıklarını söyledi.

Bşbakan Yıldırım'ın ABD temaslarını izleyen Hürriyet Gazetesi yazarı Murat Yetkin yazısında, Yıldırım'ın, ''Diyalogun devam etmesini kararlaştırdık. Sorunları anlık müdahalelerle, telefonlarla çözümü konusunda mutabık kaldık. 24 saat karşılıklı telefonlarımız ulaşılabilir olacak." ifadelerine yer verdi.



VİZELERLE İLGİLİ SOMUT BİR İLERLEME YOK

Murat Yetkin, bşbakan Yıldırım'ın vize krizi ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandığını belirtti:

"Vize konusunda bir kriz yaşandı. İlişkileri çok iyi noktaya getirelim derken vizeler kapandı. Bundan sonra normal seviyesine dönmesini bekliyoruz dedik. Genel atmosfer içerisinde samimiyetle güven çerçevesinde, bir iradenin oluştuğunu gördük. Bundan sonrası tabii ki takibe bağlı. İlerlemelieri takip edeceğiz. Başkan yardımcısının Türkiye’ye karşı olumlu bir bakış açısı olduğu izlenimini edindim.''


Bu Haber 10.11.2017 - 09:17:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.