Bakanlığa araba tahsisiyle ilgili TÜRSAB'tan açıklama

Bakanlığa araba tahsisiyle ilgili TÜRSAB'tan açıklama
TÜRSAB, Sözcü Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun'un kaza yaptığı aracın TÜRSAB tarafından tahsis edildiğine yönelik haberine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'Konuyla ilgili Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Sekreterimiz açıklamalarının da bulunduğu haberde söz konusu açıklamaların doğru yansıtılmadığı görüldüğünden bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.' denildi.


TÜRSAB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Sözcü gazetesinin 27 Ekim tarihli elektronik portalında “TÜRSAB’ta araç kiralama skandalı” başlığı ile yer alan, ayrıca konuyla ilgili Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Sekreterimiz açıklamalarının da bulunduğu haberde söz konusu açıklamaların doğru yansıtılmadığı görüldüğünden aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.
 
Bilindiği üzere, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birliğimiz arasında 22.09.2010 tarihinde 52 müze ve örenyeri ile başlayan takiben, ikinci kez imza altına alınan protokol ile 155 müze ve örenyerinin yer aldığı “Müze ve Örenyerlerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi” Projesi, Birliğimizce sürdürülmektedir.
 
Söz konusu proje kapsamında; 02.02.2015 tarihinde yine Bakanlığımızla imza altına alınan ve ilişikte bir kopyası sunulan Protokolün 3 ve 4. maddelerinde de görüleceği üzere Birliğimiz Bakanlık bünyesindeki müze ve örenyeri ve idari birimlerinin hizmetlerinin zamanında yapılabilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan 75 adet araç ve Bakanlıkça sürdürülen kazılarda kullanılmak üzere 2 adet vinç tahsisini gerçekleştirmiştir.
 
Söz konusu protokol çerçevesinde; Bakanlığa teknik destek verilmesi amacıyla tahsis edilen söz konusu araçlar, Başkanımızın da ifade ettiği gibi en ekonomik fiyatı teklif eden şirketten kiralanmıştır. Kaldı ki, aynı şirket söz konusu protokolün imza altına alınmasından önce yaklaşık altı yıl, benzer talep ve ihtiyaçlar için aynı hizmeti bila bedel vermiş bulunmaktadır.
 
Bakanlığa söz konusu protokol çerçevesinde verilen teknik destekle ile ilgili giderler tamamen Birliğimizin müze operasyonunu yürüttüğü iştirakimiz olan şirket üzerinden ve müze işletim operasyonundan sağlanan gelirlerle karşılanmaktadır, bu desteklerle ilgili olarak birlik bütçesinden tek kuruş aktarılmamıştır.
 
Birliğimizin, 4-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 22'nci Olağan Genel Kurulu öncesinde ortaya atılan ve ciddi anlamda kurumun manevi kimliğine zarar veren bu tür iddiaların doğruluğu bir yana, bu iddiaları ileri süren ve yaklaşık sekiz yıl kurumun yönetim kurulunda Genel Sekreterlik ve 2'nciBaşkanlık görevlerinde bulunan, şimdi ise “çamur at izi kalsın” mantığıyla hareket ederek Genel Kurul’da kurumun yönetimine talip olan bir listenin liderliğini sürdüren  kişinin olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
 
Kaldı ki, iddiaların boyutunu büyüterek adeta ithama dönüştüren, altında imzası bulunan her kararı yok var sayarak, tabir-i caizse inkar ederek yol almaya çalışan böyle bir zihniyetin, TÜRSAB gibi bir bünyede hakim olması halinde mesleğe ve meslek mensuplarına, açıkçası kendi üyelerine nasıl bir yaklaşım göstereceğini anlamak, sanırız ki hiç de zor değildir.
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak, bugüne kadar yapılan her çalışmanın, içerisinde bulunulan her projenin, gerek sektöre ve gerekse ülkeye son derece olumlu bir biçimde geri dönüşü olduğu gerçeği net olarak ortadadır.
 
Kaldı ki, kamu kurumu niteliğinde olan Birliğimizin kamu yararına olan her tür çalışmayı desteklemesi çok tabiidir.
 
Bizler, rekabet etmenin, hakaret etmek anlamına gelmediği inancını taşımaktayız. 
 
Kamuoyuna saygı ile duyururuz.
 


Bu Haber 27.10.2015 - 16:46:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • alavere dalavere 28.10.2015 - 09:08

    orta sahada top çevirip gol atamayan mevcut yönetimin açıklaması içler acısı, kurum adına açıklama yapılırken yaklaşan kongrede aday olan bir kişi hedef alınıyor!!! hem suçlu hem güçlü...Türsab ve Aksaray neredeyse aynı mantık ve yönetim anlayışı içinde. Etik olmayan işler, hukuki olmayan oluşumlar...Yeni yönetimin geldiğinde yapacak çok işi olacak, çok şeyi temizlemek bayağı bir maliyet yaratacak Türsab"ta...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.