Bakan Ersoy yeşil ışık yaktı, Kapadokya için özel otorite kurulacak

Bakan Ersoy yeşil ışık yaktı, Kapadokya için özel otorite kurulacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a, Kapadokya için Gelibolu'dakine bir benzer yönetim modeli sunulduğu ve bakanın modele sıcak baktığı belirtiliyor.


Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, Çanakkale'de uygulanan Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı uygulamasının gelişmiş modeli bu sefer de Kapadokya'ya uygulanacak. İsmi henüz netleştirilmeyen kulislere ise 'Kapadokya Bölge Özel Otoritesi' olarak yansıyan modelle Kapadokya'nın gelişmesinde ve tanıtımında engel teşkil edecek tüm aksaklıklara hızla çözüm üretilecek.

1-1.5 AY İÇİNDE BAŞLANABİLİR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sunulan model Bakan'dan da destek aldı. Modelin Meclis'ten geçmesi halinde 1-1,5 yıl içerisinde bölgede uygulanmaya başlanabileceği belirtiliyor.

Ağustos ayında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u makamında ziyaret eden Kapadokya heyeti bakana, Kapadokya için Gelibolu'dakine benzer bir yönetim modeli sundu. Ziyarette Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Nevşehir milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler yer almıştı.

''BAKAN PROJEYE DESTEK VERDİ''

Çanakkale'deki tarihi alan başkanlığına benzer bir yapının daha gelişmiş bir versiyonunu bölge için modelleyip taslak halini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'a sunduklarını belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, bakanın projeye destek verdiğini aktardı.

KENDİ BÜTÇESİ OLACAK

Bakan Ersoy'un ''Alan başkanlığı mı istiyorsunuz, tamam hallederiz.'' diyerek bölge özelinde oluşturulan modele samimi destek verdiğine işaret eden Dinler konuyla ilgili şöyle konuştu;

Bakanlık ile ortak komisyon kurulacak. Kapadokya’yı destinasyon bazında İspanya’daki Kanarya Adaları gibi pazarlayacağız. Tanıtım ve promosyon bu başkanlık tarafından yapılacak. Bu başkanlığın kendi bütçesi olacak. Meclisten geçmesi halinde 1 - 1,5 yıl içerisinde sistemin bölge tekelinde uygulanması hedefleniyor.'' diye konuştu.



Bu Haber 02.10.2018 - 13:28:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.