Bağlıkaya İmamoğlu’ndan ne istedi?

Bağlıkaya İmamoğlu’ndan ne istedi?

İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, acentelerin UKOME ile yaşadığı sorunlara çözüm bulma sözü vermesini istedi.


TurizmGüncel

İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısında, sektörel örgütlerin başkanları da birer konuşma yaptı. 

Toplantıda konuşan TTYD Başkanı Oya Narin, ‘’Bu yıl turizm tanıtımına kaynak aktarmak için kurulan Tanıtım Ajansı bütçesinin yüzde 60’ının Türkiye turizminin, yüzde 40’ının ise şehirlerin tanıtımında kullanılması gerekir’’ dedi.

Eresin: Platformla birlikte çalışıyoruz

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, ise‘ şunları söyledi:

’Türkiye Otelciler Birliği olarak Turizm Platformu’yla birlikte çalışıyoruz. Cumhur beye elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Biz İstanbul’da konaklama anlamında dünya standartlarının üstünde hizmet veriyoruz. Aracımız, turist şehirlere çıktığında da aynı hizmeti bulması. Otellerin fiyatı günümüzde yüzde 50 daha aşağıda. Ancak birlikte hareket ederlerken bunu arttıracağımıza inanıyorum.İstanbul’daki turizm belgeli otellerin yüzde 90’ını temsil ediyoruz. Dolayısıyla bizim hazırladığımız raporlar, otellerin durumu ile ilgili gerçek bilgiler veriyor.’’ ifadelerini kullandı.

''Turist otelin dışına çıktığında aynı kalite ve standardı bulbilmeli''

Otellerimizde çok kaliteli, yüksek standartlarda hizmet veriyoruz. Turist otelin dışına çıktığında da aynı kaliteyi, aynı yüksek standardı bulabilmeli. Platformun çalışmalarının ana hedeflerinden biri bu yönde olmalıdır.”

Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, İstanbul Turizm Platformu’nun sektör örgütlerini bir araya getiren yapısıyla son derece önem arz ettiğini belirtti.

Bağlıkaya: Acenteler sözünüzü bekliyor

İstanbul’da acentelerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Bağlıkaya, ‘’Yolcu transferi hususunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. İBB’nin turizm araçlarına yol ve güzergah zorunluluğu devam ediyor. Araçlar bağlanıyor, turistler sorgulanıyor. Turizmin üzerindeki bu engelin kaldırılması gerekir. Sayın Başkanım, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak; Ankara ve İzmir’den sonra İstanbul’da da bu soruna çözüm bulunacağının müjdesini sizden bekliyoruz. İnanın bu yöndeki kararınız, İstanbul turizminin, hizmet kalitesinin yükselmesine ve turist memnuniyetinin artmasına büyük katkı sağlayacaktır.’’ dedi



Bu Haber 18.11.2019 - 12:13:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.