Alanyalı turizmciler EMITT Fuarı'nı değerlendirdi

Alanyalı turizmciler EMITT Fuarı'nı değerlendirdi
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin 19 yıl üst üste katılarak önemli bir tanıtım başarısı sağladığı EMITT’te Alanya standının önemli konukları vardı.


22-25 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açtı.
 
Bu sene 19’uncusu düzenlenen EMITT’te Alanya, yine Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından Alanya standı ile üst düzey katılım ile tanıtıldı. 19 sene soluksuz fuarda Alanya tanıtımı yapan ALTİD’in Alanya standına önemli isimler konuk oldu. 10 kişinin bir hafta Alanya tatili kazanacağı çekilişe ise ilgi yoğun oldu.
 
Fuarın açılış töreni öncesinde Alanya standına konuk olan ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ile görüşen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya’nın dünya ölçeğinde tanıtımını yapan ALTİD’in önemli işlere imza attığını belirterek 19 yıldır EMITT’te Alanya’nın üst seviyede tanıtılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

“ALANYA TEK YÜREK OLMUŞ”
 
Dünyanın birçok şehrinde fuarlara katıldığını fakat EMITT’in hem katılım hem de yüzölçümü anlamında çok daha kapsamlı olduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “19 yıldır turizmcilerimiz Alanya’yı EMITT’te temsil ediyor. Alanya tek yürek olmuş ve bölgemizin tanıtımı için uğraş veriyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
“KIŞ TURİZMİNE YÖNELİK TANITIM YAPIYORUZ”
 
EMITT’in ilk kurulduğu yıldan itibaren soluksuz bir şekilde her yıl Alanya’yı özel yapım stantlarla ALTİD olarak temsil ettiklerini söyleyen ALTİD Başkanı Sili,  özel hazırlanmış standımızla bu sene de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Arıcı başta olmak üzere, Başbakan Danışmanı Hayri Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, önemli tur operatörü yetkilileri ve acente temsilcilerini ağırladık. Pazar gününe kadar sürecek fuar boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı başta olmak üzere Alanya’nın kış turizmi hareketliliğine yönelik tanıtım faaliyetleri ve bilgilendirmelerde bulunuyoruz” dedi.  

“MAKAM KOLTUKLARI ÖN PLANA ÇIKMAMALI”
 
EMITT’e 19 yıldır ALTİD ve ALTAV temsilcileriyle katıldıklarını söyleyen TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD eski Başkanı Gülçin Güner, “19 yıl önce 7-8 ülkeyle başlayan EMITT bu sene 71 ülkeye ulaştı.  Dünya turizm dinamikleri arasında ilgi çeken çok büyük bir organizasyon. Bu veya dünyanın herhangi bir yerinde yapılacak Alanya tanıtımı için birlik beraberlik içerisinde güç birleştirerek, sen-ben demeden birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

“GÜZEL HABERLER VAR”
 
Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın Alanya turizmi için büyük önem taşıdığını dile getiren Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Melih Kaptanoğlu, “Fuarın ilk gününde yaptığım görüşmelerde tur operatörlerinin bu havalimanını kullanma veya uçak sayısını arttırma 
konusunda güzel haberler aldım” ifadelerini kullandı.

 “ALANYA HER ZAMAN ÜST SIRALARDA YERİNİ ALACAK”
 
ALTİD Alanya standını ziyaret eden bir diğer isim olan Kültür ve Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, “Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın doğru değerlendirildiğinde ve toplu pazarlama yöntemlerinin etkin kullanımında Alanya, dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında üst sıralarda yerini her zaman alacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

“ALTİD STANDI FARKINI GÖSTERDİ”

Türkiye’nin sadece yurt dışından turist çeken bir ülke olmadığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, Türkiye’nin aynı zamanda dünyanın birçok ülkesine önemli sayıda turist gönderen bir destinasyon olduğunu söyledi. ALTİD’in özel yapım standını çok beğendiğini de dile getiren Çavuşoğlu, “EMITT’teki birçok stanttan daha profesyonelce hazırlanan bu stant ile Alanya farkını gösterdi” dedi.

ÇEKİLİŞ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
 
Öte yandan ALTİD Alanya standında, yapılacak çekilişle 10 Aile Alanya tatili kazanacak. Tanıtım çalışması kapsamında çekiliş uygulaması ise ilk günden büyük ilgi görüyor. Çekilişe katılma şansı fuarın son gününe kadar devam edecek.
 


Bu Haber 23.01.2015 - 15:40:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.