EMITT iptal oldu, stant harcamaları ne olacak?

EMITT iptal oldu, stant harcamaları ne olacak?

Kahramanmaraş merkezli deprem faciası nedeniyle EMITT Fuarı ertelendi. Peki şirketlerin stantlara harcadığı paralar ne olacak?


Turizm Güncel

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin ardından EMITT Fuarı iptal edildi. Şirketlerin stantlarını kurduğu sırada gelen iptal, stantların ne olacağını sorusunu beraberinde getirdi. Peki yüz binlerce lira harcanarak yapılan stantlar ne olacak?

Konuyla ilgili Turizm Güncel’e değerlendirme yapan Arasta Mimari Tasarım iletişim danışmanı Gönen Orhan, stant malzemelerini muhafaza etmek gerekeceğini belirtti. Kullan-at malzemeden yapılmayan stantların revizyonla ileride yeniden kullanılabileceğini belirten Orhan, “Yüzde 10 civarında revizyon gideri ve yüzde 30 civarında yeniden kurulum işçiliği ile stantlar yeniden kullanılabilir hale getirilebilir.” dedi.

Büyük paralar harcanarak yapılan stantların çöp olmaması için uzlaşmayla çözüm üretilmesi gerektiğini kaydeden Gönen Orhan, “Bu malzemelerin sökülüp depolanması gerecekecek. Ancak o da maliyetli bir iş. Eğer yakın zamanda bir fuar yoksa, stantlar kurulu olarak da durabilir ancak bu sefer de TÜYAP bu iş için bir maliyet çıkaracaktır. Dolayısıyla turizmcicen EMITT fuar idaresine ve TÜYAP’a kadar herkesin bir araya gelerek ortak bir formül bulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 06.02.2023 - 19:17:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.