2019 yılı Japonya'da 'Türkiye Yılı' ilan edildi

2019 yılı Japonya'da 'Türkiye Yılı' ilan edildi

2008 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Japon İmparatoru Akihito'ya hediye edilen Erdal Güven'in 'Tahran'dan Kaçış' adlı kitabı sinemaya uyarlandı. 'Yuvaya Dönüş' adı ile beyaz perdeye uyarlanan film Japonya'da 2019 yılının 'Türkiye Yılı' ilan edilmesine sebep oldu.


Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın özel haberine göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Yuvaya Dönüş'ün gösterime gireceği 2019'un Japonya'da 'Türkiye Yılı' olmasına karar verdi.

Yönetmenliğini Hakan Kurşun'un yaptığı filmde başrolleri Furkan Palalı, Burhan Öçal, Ayten Uncuoğlu ve Japon oyuncu Megumi Masaki paylaşıyor.

Senaryosu Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı'nın kaleme aldığı 'Yuvaya Dönüş', Japonya'da İmparator Akihito'nun tahtı bırakması nedeniyle 30 Nisan'da düzenlenecek törenlerin hemen ardından 'Türkiye Yılı'nın ana projesi olarak gösterime girecek. Film, aynı tarihlerde Türkiye'de de izleyiciyle buluşacak.

Çekimleri, Kapadokya, İstanbul ve Tokyo'da yapılacak olan 'Yuvaya Dönüş' filmi, İran - Irak Savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşının Türkiye getirilmesini konu alıyor.



Bu Haber 18.12.2018 - 11:00:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.