E-rezervasyona standart ve sıkı denetim geliyor

 E-rezervasyona standart ve sıkı denetim geliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, internetten tatil satan, otel rezervasyonu yapan sitelere yönelik "e-rezervasyon" takipini içeren sıkı bir tedbiri gündemine aldı.


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile "e-rezervasyon" sistemine tek tip standart getirecek olan bakanlık, tatil sitelerinde kaçak tur ve oda satarak, sahte rezervasyon yapan internet sitelerinin kapatılmasını sağlayacak. Mevzuat değişikliğiyle bakanlık ve TÜRSAB, tespit ettiği kaçak satışları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na bildirecek. Sitelerin bu yolla kapanması sağlanacak. 
 
ŞİKÂYET YAĞIYOR 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, e-rezervasyonda yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Bu konuda çok fazla şikâyet aldıklarını ifade eden Ulusoy, Bakan Çelik'e yeni bir düzenleme yapılması talebinde bulundu. 
 
ÇALIŞMA TÜRSAB ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin birlik üzerinden tek elden yürütülmesi planlanıyor. TÜRSAB ayrıca Kültür Bakanlığı ile birlikte tatil sitelerinin denetim faaliyetlerini de yürütecek. TİB'in internet sitelerinin kapatılmasını düzenleyen mevzuatında yapılacak değişiklikle, kaçak tatil satışı yapan siteler de eklenecek. (Sabah)


Bu Haber 11.01.2014 - 10:18:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.