Ünlü Alman turizmciden şok çıkış: Türkiye beni tutuklayabilir

Ünlü Alman turizmciden şok çıkış: Türkiye beni tutuklayabilir
Almanya'nın en prestijli turizm vakfının başkanı Walter Krombach, Kuşadası'nda düzelenecek olan DRV kongresine katılmayacağını açıkladı. Gerekçe ise oldukça ilginç; Erdoğan'ı eleştirdim beni tutuklayabilirler.


TurizmGüncel

Kuşadası'nda düzenleneceği açıklanan ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu durum nedeniyle iptali tartışılan Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nin (DRV) kongresinde son derece ilginç bir gelişme yaşandı. Gloobi.de'de yer alan habere göre, Almanya'nın en prestijli turizm vakfı Willy Scharnow'un başkanı Walter Krombach, tutuklanmaktan korktuğu için söz konusu kongreye katılmayacağını açıkladı. Krombach, sosyal medya hesaplarında uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiğini ve bu nedenle tutuklanma listesinde isminin bulunabileceğini iddia etti.

KONGRENİN İPTALİ GÜNDEMDE

Geçtiğimiz yıl Lizbon'da yapılan DRV'nin kongresine 800 acente katılırken, Kuşadası'nda yapılması planlanan kongreye katılımın 300 civarında kaldığı belirtiliyor. Alman turizmciler, DRV'nin başkanının da seçileceği kongrede başkanı seçebilecek çoğunluğa ulaşılamamasından endişe ediyor. Kongrenin Kuşadası'nda yapılmasının iptali yeniden gündeme gelirken, DRV'nin ise kongreyi iptal durumunda iptal masraflarını ödemekten çekindiği kaydediliyor. DRV'nin, önümüzdeki hafta yapacağı bir toplantı ile kongrenin Kuşadası'nda yapılıp yapılmamasına karar vermesi bekleniyor.





Bu Haber 26.08.2016 - 11:06:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.