Jet2'nun CEO'sundan Antalya'da yine fiyat vurgusu

Jet2'nun CEO'sundan Antalya'da yine fiyat vurgusu

Jet2’nun CEO’su Steve Heapy, Antalyalı turizmcilere yaptığı konuşmada yine de fiyata dikkat çekti.


Turizm Güncel - Antalya

Resort Kongresinde turizmcilere seslenen Jet2’nun CEO’su Steve Heapy, turizm rekabetinde Türkiye’nin avantajlarına dikkat çekti. Türkiye’nin turizmde çok hızlı büyüdüğünü, Türkiye’deki otellerin Avrupa’dakilerden üstün olduğunu kaydeden Heapy, “Türkiye’nin ziyaretçi sayısının artışında havalimanlarının çok büyük payı var. Havalimanları ile birlikte pek çok Avrupa ülkesinden insanlar Türkiye’ye gelebildi. Çünkü çok sayıda uçuş şirketi Türkiye’ye uçmaya başladı.” diye konuştu.

“Türkiye’deki havalimanı kapasitesi Avrupa ülkelerinde yok”

Türkiye’de turizm alt yapısına büyük yatırımlar yapıldığını ve turizmin devlet tarafından desteklendiğini kaydeden Heapy Türkiye’deki havalimanı kapasitelerinin Avrupa ülkelerinde olmadığını, Avrupa ülkelerinde ayrıca otel çalışanları için lojman bulunmadığını kaydetti. Heapy “Mesela İspanya’da turizme bu şekilde bir devlet desteği yok.” diye konuştu. 

“Sürdürülebilir otel protokolünü çıkaracağız”

Önümüzdeki dönemin en önemli konularından birinin sürdürülebilirlik olduğunu anlatan Steve Heapy “Bu birkaç yıllık değil, daime konuşulacak bir konu. İnsanlar tatilini en az karbon ayak izi bırakılacakları yerlerde geçirecekler. Burada iki yol var; birincisi oturup kaçınılmazı beklemek, ikincisi ise bunun önüne geçmek için çalışmaktır. Türkiye’de hükümetin bu konuda bu kadar destek vermesi bizim için sevindirici. Türkiye’de otellerin güneş panellerine yatırım yapmalarından da etkilendim. Jet2 olarak bizi büyük bir filo yatırımı yaptık. Daha az karbon üreten uçaklar bunlar. Türkiye’ye gelen misafirlerimiz bütün seyahatleri boyunca karbon ayak izini azaltmak için elinden geleni yapacaklarıdır. Biz de 2 iki hafta içinde sürdürülebilir otel protokolünü çıkaracağız. Bunun şu anda Türkiye’de uygulanması çok sevindirici.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye çok yönlü tatil deneyimi sunabilen bir destinasyon”

İngiliz misafirlerin Türkiye’yi tercih etmelerinde doğal ve tarihi güzelliklerin başrol oynadığını anlatan Steve Heapy, “Misafirlerimizin otelin dışında da gezilip görülecek çok şey olduğunu gördüler. Sadece bir nesilden değil, farklı jenerasyonlardan misafirlerimiz Türkiye’ye geliyor. Türkiye’de artık maliyetler daha önemli hale geldi. Türkiye’deki daha fazla şey satın alabilmeleri müşterilerin Türkiye’ye sadık kalmalarını sağlıyor. Türkiye çok yönlü tatil deneyimi sunabilen bir destinasyon. Satın alınabilir seviyede bir turizm istiyor.” diye konuştu. 

“Türkiye için tehlikeler ve imkanlar var”

Heapy, devamında şu noktaların altını çizdi:

"Türkiye’nin sahip olduğu yapısal avantajlar gelecek için çok büyük fayda sağlayacaktır. Türkiye için tehlikeler ve imkanlar var. Doğru adımlar atılarak tehlikeler ortadan kaldırılabilir. Bunlardan biri sürdürülebilirlik.

Kruvaziyer turizmi de hızla büyüyor. Bu yıl 2,4 milyon insan kruvaziyerle tatile çıktı. Denizde yüzen bu büyük tesisler büyük imkanlar sunuyor ama siz kendi ürünlerimizi, misafirperverliğiniz sayesinde bu kruvaziyer şirketleri ile yarışabilirsiniz.

“Bu dönemlerde beraber çalışmak ve medyayı kullanmak çok önemli”

Türkiye’nin üzerinde büyük etkiler bırakan çok fazla krizler gördük. Eğitimsiz insanlar Türkiye’nin savaşın olduğu yere yakın olduğu zannetti ve rezervasyon düşüşleri yaşandı. Bu dönemlerde beraber çalışmak ve medyayı kullanmak çok önemli. Adımların hızlı bir şekilde atılması, Türkiye’nin gidilecek bir destinasyon olduğunu anlatmak gerekiyor.

Rekabet fiyatları düşürür, kaliteyi artırır. İngiltere iç pazarı için artık maliyet çok önemli hale geldi. Ortadoğu ülkeleri milyarlarca dolar harcıyorlar alt yapıya. Herkes Türkiye ile yarış halinde ve tehlikeli. Bu yarışın üstesinde gelmenin birçok imkanı var.

Otelciler bizimle irtibata geçsin

İngiltere'den Türkiye'de Antalya, Bodrum, İzmir ve Dalaman'a uçtuklarını belirten Heapy, "Türkiye'ye koltuk kapasitemizi 2023 yılında yükselttik. 2024 için de artırdık. Yıl boyunca uçuyoruz. Türkiye de 500 otelle çalışıyoruz ve çalıştığımız otel sayısını daha da artırmak istiyoruz. Otelcilere bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz" dedi.

"Türkiye dünya turizminde büyüyor"

Türkiye son 5 yılda 20 kez ziyaret ettiğini, tatile de geldiğini belirten Heapy konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye geçmişi tarihi değerleri ve misafirperverliği ile doğu batı arasında bir köprü oldu. Türkiye’nin dünya turizminde nerede olduğundan bahsetmek istemiyorum. Kapadokya, Pamukkale, Göbeklitepe gibi harikalar kendilerini gösteriyor. Türk hükümeti altyapı çalışmalarını stratejik olarak odaklandı ve turizmi çeşitlendirdi. Çok güzel bir büyüme görüyorum ve bu devam ediyor.

Örneğin Türkiye’deki oteller konfor hijyen ve gıda standartlarını artırmak içini çok büyük yatırım yaptılar. Türkiye otelleri artık çok iyi seviyelerde. Butik oteller ve her şey dahillerde değişik sunumlar oluyor. Bununla ilgili çok büyük bir tecrübemiz var.

“Türkiye’nin bu konulara öncelik göstermesi çok önemli”

Avrupa ile karşılaştırdığımızda, onların da personele sunduğu lojman yok. Havalimanı kapasiteleri de iyi değil. Türkiye gibi bir ülkenin bu konulardaki önceliklerini görmek çok önemli.

Bodrum’da da atık su ve altyapı yatırımları yapılıyor. Antalya’da da bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Çok şanslısınız ki Türkiye'de yurtiçi turizm de destekleniyor. Bakanınız endüstriden geliyor ve birçok konuyu çok iyi biliyor. Bakanlık sayesinde uzun vadeli yatırımlar yapılıyor ülkeye. Örneğin İspanya’da hükümet turizme daha az destek oldu.

“Türk otellerinin güneş panellerine yatırım yapmalarından etkilendim”

Sürdürülebilirlik herkesin konuştuğu bir kavram. Birkaç yılda değil de her zaman olacaktır. Tüketiciler tatili en az karbon ayak izi bırakacak yerlerde yapmak isteyecek. Bununla ilgili iki tür çalışma var. Birincisi oturup kaçınılmaz sondan endişelenmek, ikincisi de önlemek için çalışmalar yapmak. Biz Jet2 olarak ikinci seçeneği tercih ediyoruz. Türk hükümetinin bu alandaki çalışmaları çok önemli.

Türk otellerinin güneş panellerine yatırım yapmalarından etkilendim. Bu pazarlamada önemli bir avantaj sağlayacaktır.

“Türkiye çok yönlü bir tatil sunuyor”

Jet2 olarak biz daha az karbon salan uçaklara yatırım yaptık. Türkiye'deki bu değerleri biz Jet2 olarak anlatıyoruz. Birçok nesilden müşterilerimiz geliyor.

İngiltere'de maliyet daha fazla önemli hale geldi. Türkiye bu noktada daha güzel ürünler sunuyor. Kaliteli hizmet müşterilerin sadık kalmasını sağlıyor. Türkiye çok yönlü bir tatil sunuyor.

“Yapay zekayı kullanmamız lazım”

Yapay zeka teknolojisi kullanıldığında çok güçlü bir aktör olacak. Yapay zeka müşteri deneyimini çok değiştirecek. Havayolu olarak biz bunları kullanarak, demografik yapıya göre kimlerin neler satın alabileceğini görüyoruz. Bunu otellerimizin pazarlamasında da kullanıyoruz. Ne zaman alışveriş yapabileceklerini yapay zekayla hesaplayıp daha düşük maliyetle da verimli kampanyalar yapıyoruz. Örneğin yapay zekayı kullanarak, müşteri şikayetlerindeki trendleri görüyoruz. İdari sistemimizde de kullanabiliyoruz. Şirket içinde personelin bina içindeki yerinden transfere kadar her alanda kullanıyoruz ve sonuçlar daha iyi oluyor. Neyi nasıl yapacağımızı bilmemiz ve yapay zekayı kullanmamız lazım.



Bu Haber 24.11.2023 - 11:17:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.